15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με αφορμή την αναφορά Μητσοτάκη στο φιλότιμο των Ελλήνων, ένας παλιός λαϊκός μύθος που μας εξηγεί τι ακριβώς εννοεί ο πρωθυπουργός

Ημερομηνία:

Στο φιλότιμο των Ελλήνων ως το μοναδικό εμβόλιο που έχουμε έναντι του κορωνοϊού, απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί για ακόμη μια φορά.

Βεβαίως, αυτό που δε λέει ο κ. Μητσοτάκης πως φιλότιμοι είναι αυτοί που συνήθως έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να κάνουν αλλιώς κι εξ αυτού υπάρχει και η παροιμία “κάνε την ανάγκη φιλοτιμία”, δηλαδή, προθυμοποιούμαι να κάνω κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς είμαι υποχρεωμένος να κάνω.

Η αναφορά Μητσοτάκη στο φιλότιμο των Ελλήνων μας έφερε στο μυαλό και έναν παλιό λαϊκό μύθο.

Σύμφωνα με το μύθο, ένας καβαλάρης, κρατώντας στα χέρια του έναν λαγό, ρωτούσε για την τιμή του.

Ο κυνηγός, που είχε πιάσει το λαγό, κατάλαβε ότι ο καβαλάρης ταυτόχρονα σπιρούνιζε το άλογό του και σε λίγο θα απομακρυνόταν, μαζί με το εκλεκτό θήραμα.

Τότε, αφού δεν μπορούσε να τον φτάσει πεζός, ο κυνηγός του φώναξε:

«Μην τρέχεις! Ήθελα να σου τον κάνω δώρο!»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ