17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Με δεκάδες συμμετοχές και μεγάλο ενδιαφέρον ο 5ος Ορεινός Αγώνας Κροκόδειλος Trail | Φωτός

Ημερομηνία:

Με περίπου 100 συμμετοχές και με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό πραγματιοποιήθηκε Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  στην Παλαιόχωρα  ο 5ος Ορεινός Αγώνας Κροκόδειλος Trail, απόστασης 20,5 χλμ.

Τον αγώνα διοργάνωσε όπως κάθε χρονιά το Σωματείο Δρομέων Παλαιόχωρας, Παλαιόχωρα Trail Running Team.

Στόχοι του σωματείου και των διοργανώσεών του αποτελούν:

– Η ανάπτυξη του αθλητικού / εναλλακτικού τουρισμού αναψυχής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου

– Η μεταλαμπάδευση των αθλητικών αξιών και του «ευ αγωνίζεσθαι» στις μικρές ηλικίες, μέσω της συμμετοχή παιδιών σε αντίστοιχους εισαγωγικούς αγώνες

– Η ανάδειξη και προστασία του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής (στον «Κροκόδειλο trail» το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα NATURA 2000).

H ονομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος Trail» αποδίδεται τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο που κολυμπά, έχει όμως και μεταφορική έννοια, καθώς το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου, και επίσης λόγω του γεγονότος ότι το έδαφος της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες, σαν δόντια.

“Ο «Κροκόδειλος» της Παλαιόχωρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του.”, αναφέρουν σε σχετικό κείμενο.

Ο αγώνας αναπτύσσεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη, πάνω στον άξονα Σούγια – Αρχαία Λισσός – Λύχνου Λάκκος – παραλία Αμμουτσάκι – παραλία Γυαλισκάρι (ως εδώ πάνω στο ίχνος του διεθνούς μονοπατιού Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Παλαιόχωρα) – φαράγγι Ανύδρων – Προφήτης Ηλίας Ανύδρων – Παπούρι – Κερατιδές – Μύλος – Βίγλες-Παλαιόχωρα.

"google ad"

Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 20,5 χλμ. και η θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα. Παράλληλα, την ίδια ημέρα διεξήχθη αγώνας 1.500 μέτρων για μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων.

H διαδρομή έχει πιστοποιηθεί από την ITRA (international trail running assosiation).

Συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν 93 αθλητές εκ των οποίων 19 γυναίκες και 74 άνδρες.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ελένη Χαζηράκη και στους άνδρες ο Δημήτρης Σελέτης.

Η νικήτρια του αγώνα των γυναικών Ελένη Χαζηράκη

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για τις γυναίκες:

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για τους άνδρες:

Σημειώνουμε ότι μετά του τέλος του αγώνα ακολουθεί After race party στον Άγιο για τους αθλητές και συνοδούς ενώ στις 7 θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο party Παλιοχωρίτικου Καρναβαλιού με κάψιμο του Καρνάβαλου, μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Φωτογραφίες: Νίκος Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...