14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με χαρούμενες φωνές και εκατοντάδες παιδικά γέλιαπραγματοποιήθηκε η «Ακαδημία Ποδηλάτου ΙΙ» του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Κορυφώθηκαν οι πλούσιες δράσεις του Δήμου Χανίων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022» με την «Ακαδημία Ποδηλάτου ΙΙ»στην οδό Δαγκλήστη Χαλέπα, όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Καλογριδάκης, Στέλιος Μιχαηλάκης, Ελένη Ζερβουδάκη, Αντώνης Βαρδάκης, Γιάννης Νικηφοράκης και ο Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους δεκαοχτώ σταθμούς της Ακαδημίας, πουαπλώνονταν σε όλο το μήκος της οδού Δαγκλή, στον Κήπο της Αγ. Μαγδαληνής και στην πλατεία και φιλοξένησαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία των Χανίων.

Οι μαθητές του Δήμου Χανίων, μέσα από βιωματικές δράσεις και δραστηριότητες και παιχνίδιαενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στην ασφαλή οδήγηση, στην ανάγκη ισότιμης προσβασιμότητας, στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, στη σωστή χρήση ποδηλάτου, στην άθληση, στο περπάτημα κ.α. γεμίζοντας με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα την «Ακαδημία Ποδηλάτου ΙΙ».

Ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του στα μέσα ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια γιορτή για τα παιδιά, μια γιορτή για την πόλη και μια γιορτή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η Ακαδημία Ποδηλάτου του Δήμου Χανίων είναι μια ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά πως μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να εκτιμήσουμε περισσότερο την αξία του δημόσιου χώρου. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από συνέργειες: το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, σωματεία και φορείς της πόλης που δίνουν σήμερα εδώ, ένα ηχηρό “παρών”».

Με την ολοκλήρωση της «Ακαδημίας Ποδηλάτου»στα παιδιά απονεμήθηκε στα παιδιά αναμνηστικό μετάλλιο και έπαινος συμμετοχής από τον κ. Σημανδηράκη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ– ΚΑΜ, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και πλαισιώθηκαν από το εκπαιδευτικό τμήμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων & Παραπληγικών «Α Ε Τ Ο Ι – Κ Ρ Η Τ Η Σ»,τοΠολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ,τους ποδηλατικούς συλλόγους «Α.Ο ΚΥΔΩΝ» και «Π.Ο.Χ ΤΑΛΩΣ»,το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Cyclopolis – σύστημα κοινόχρηστών ποδηλάτων Δήμου Χανίων, το κατάστημα ποδηλάτου «AntonisΒike», τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδηλασίας και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ΠαναγιώτηΜαρεντάκη, τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Χαλέπας«ΚΥΤΤΑΡΟ», το Τμήμα κλασικού ποδηλάτου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, την εικαστικό, Λαμπρινή Μποβιάτσου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και τη Σχολή Οδηγών «Γαϊτανόπουλος».

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...