16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Μην ξεχάσεις την κοροϊδία των δήθεν θλιμμένων πολιτικών”

Ημερομηνία:

Της Νίκης Λατινάκη

Φίλοι και συμπατριώτες. Έχω ξαναπεί, δημόσια ότι στο πολύ παρελθόν, για πολλά χρόνια, υπήρξα οργανωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ντρέπομαι για αυτό.

Υπήρξα ψήφο κουβαλητής του αφεντικού μου. Του έγλειφα τα πόδια σαν υπάκουο σκυλάκι και εκτελούσα τις εντολές του, για να μην χάσει την καρέκλα του. Πίσω από τις κλειστές πόρτες οι εντολές είχαν μόνο ένα στόχο. Το ψωμί του αφεντικού.

Αγωνιζόμουν για τα πελατάκια, όπως τα έλεγαν, με ψεύτικες υποσχέσεις, να πάνε στην κάλπη και να ρίξουν την σταυρωμένη, σωστή ψήφο. Η πελατειακή διεφθαρμένη συναλλαγή καλά κρατούσε με την βοήθεια μου.

Καμία ιδεολογία, καμία έγνοια, για αυτήν την έρμη πατρίδα. Τους Έλληνες. Πιστέψτε με, ΠΟΤΕ δεν τους ένοιαξε η Ελλάδα και η ευημερία της. ΠΟΤΕ δεν τους ένοιαξε η τύχη των πολιτών, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα παιδιά μας. Ποτέ δεν νοιάστηκαν για τίποτα. Μόνο για την καρέκλα, την καρέκλα και τα μέλια που είχε αυτή η καρέκλα. Δεν δίσταζαν να βγάλουν τα μάτια του συντρόφου τους για χάρη αυτής της καρέκλας.Όταν κάθιζαν, μας ξεχνούσαν και μας θυμόταν ξανά στις επόμενες.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί είχα μπει σε αυτό το ανέντιμο γκρουπούσκουλο. Από ιδεολογία, άγνοια, βλακεία, ηλιθιότητα; Να ανήκω κάπου; Δεν ξέρω να απαντήσω ούτε και σήμερα μιας και δεν είχα ποτέ, προσωπικό όφελος.

Όμως κάποια στιγμή ξύπνησα από μία μακροχρόνια λήθη. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια.

Όμως μισώ τον εαυτό μου για αυτό. Γιατί και εγώ συντέλεσαν για την κατάντια της σημερινής Ελλάδος.

Νιώθω ενοχή που τόσα χρόνια έβλεπα τη βρώμα που υπήρχε στον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας και εγώ δεν μιλούσα. Απλά εκτελούσα εντολές και λούφαζα.

Είμαι ένοχη για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν.

Είμαι ένοχη που δεν έχει μέλλον η χώρα μου.

Είμαι ένοχη για τα παιδιά που δεν μπορούν να σταθούν στη χώρα τους.

Είμαι ένοχη που η χώρα μου έχει πρωτιά στην διαφθορά. Που η κάθε Καϊλή γεμίζει τις τσέπες της με ματωμένα χρήματα. Που ξεπούλησαν την χώρα μου οι διεφθαρμένοι. Που γίναμε ζητιάνοι μέσα στην ιδία μας την πατρίδα.

"google ad"

Νιώθω ένοχη διότι στέρησα τα όνειρα στην νέας γενιάς.

Νιώθω ενοχή που κάποια στιγμή μην αντέχοντας την μπόχα πήρα των αματιών μου και έφυγα.

Νιώθω ενοχή που ζω σήμερα, σε ένα κράτος δικαίου, με ασφάλεια, ενώ τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δεν την έχουν.

Ίσως γράφω για να ελαφρύνω τις τύψεις και τις ενοχές που νιώθω, για την ηλιθιότητα μου.

Ίσως θέλω να ζητήσω συγνώμη για τα τόσα νεκρά όνειρα.

Αλλά από την άλλη ίσως ξυπνήσω συνειδήσεις, ίσως βάλω κάποιους σε σκέψεις και έτσι να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττατε σε βάρος των παιδιών και της Ελλάδος μας.

Καμμιά φορά η πένα είναι η καλύτερη αντίσταση.

Υπάρχει βέβαια η ελπίδα των νέων που απέμειναν, που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με ημίμετρα και ψέματα. Νέοι που θέλουν να ζήσουν και να ευημερήσουν στην χώρα τους και όχι στο εξωτερικό. Παιδιά που δεν θέλουν και δεν πρέπει να ξεχάσουν. Ίσως αύριο να είναι αυτά στην θέση των δολοφονημένων παιδιών.

Φίλοι και συμπατριώτες μην ξεχάσεις ποτέ τις κραυγές αυτών των παιδιών που δολοφόνησαν για να γεμίσουν οι λογαριασμοί τους με ματωμένα χρηματα. Το έγκλημα ήταν προδιαγραμμένο εδώ και χρόνια.

Μην ξεχάσεις την κοροϊδία και των εμπαιγμό των αηδιαστικών δημοσιογράφων.

Την κοροϊδία των δήθεν θλιμμένων πολιτικών.

Μην ξεχάσεις ότι ενώ οι μάνες θρηνούν, τα παιδια μας είναι άταφα, αυτοί οι τρεις άθλιοι, το μόνο που σκέφτονται είναι οι καρέκλες τους και αν ξανά καθίσουν σε αυτές.

Μην ξεχάσεις ότι όλοι αυτοί που σου κουνούν το δάκτυλο σε οποιοδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, θα ήταν στην φυλακή εδώ και χρόνια.

Μην ξεχάσεις τον αγώνα που δίνεις κάθε μέρα για να επιβιώσεις και να πληρώσεις φόρους που πάνε στις τσέπες τους.

Μην ξεχάσεις οτι έχουν ηλεκτρονικό σύστημα για να σου πάρουν το σπίτι, αλλά όχι για την ασφάλεια σου.

Μην ξεχάσεις ότι αν δεν είσαι υπάκουο σκυλάκι δεν θα διστάσουν να σε χτυπήσουν και να σε αφανίσουν.

Μόνο αν βγεις από το μαντρί, σηκωθείς από τον καναπέ, και ενωθείς εκεί, έξω, στο δρόμο με τα παιδιά σου, μπορείς να ελπίζεις για ένα καλύτερο αύριο.

Όλοι μαζί είναι η δύναμη μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...