Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό – οδηγό του οχήματος της Βουλής που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021.

Ο αστυνομικός κρίθηκε από το Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ενώ δεν του χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση, όπως η του προτέρου σύννομου βίου, όπως είχε ζητήσει ο συνήγορός του.

«Έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει. Ούτε το δίπλωμα δεν αφαιρέσανε, σαν παράδειγμα, να δείξουν στους οδηγούς ότι τιμωρείται κάποιος όταν οδηγά παράνομα» δήλωσε η μητέρα του Ιάσονα μετά το τέλος της δίκης.

Στη δήλωσή της ανέφερε επίσης ότι «δεν θα τελειώσουν ποτέ τα τροχαία όπως πάμε, δεν τιμωρείται κανείς».

«Είμαι τόσο θυμωμένη, απογοητευμένη. Βέβαια δεν περίμενα τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά ήθελα να πιστέψω μήπως κάτι θα άλλαζε, την τελευταία στιγμή, ότι έστω θα αφαιρέσουν το δίπλωμά του. Ότι μπορείς να συνεχίζεις να οδηγείς κανονικά όταν έχεις σκοτώσει κάποιον στο δρόμο μου είναι αδιανόητο», πρόσθεσε.

Μητέρα Ιάσονα: Έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη – Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν from Orange Press Agency on Vimeo.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική ποινή από την ΕΔΕ του κατηγορούμενου ένστολου είναι μόλις δύο μήνες αργία με απόλυση, δηλαδή στέρηση μισθών και ενσήμων δύο μηνών.