17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μητσοτάκης από την Πάτρα: «Σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα περί υποκλοπών – “Μικρή εξαίρεση” οι πλειστηριασμοί

Ημερομηνία:

Με εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο σχολίασε ο πρωθυπουργός τα διάφορα ρεπορτάζ σχετικά με τις πτυχές και το εύρος της υπόθεσης των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια της συνέντευξής του στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «άκουσα υπονοούμενα ότι το Ρredator επηρέασε τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ το 2016, ότι βρήκε την οικογένεια του κ. Πιερρακάκη, ότι φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα στο κότερο. Αυτά είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας και όσοι τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη δικαιοσύνη. Μόνο αυτή μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι όχι αλλά εγώ δεν μπορώ και δεν πρέπει να γνωρίζω την έρευνα αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν να εισφέρουν να πάνε στη δικαιοσύνη».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε για το θέμα ότι «το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών είναι πολύ σημαντικό. Με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και καταθέσαμε νομοθετική πρόταση που αναγνωρίζει διαχρονικές αστοχίες για να τις θεραπεύσει. Στη διαδικασία αυτή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή θα το βελτιώσει», προσθέτοντας ότι «είμαστε η πρώτη χώρα που απαγορεύει την πώληση, την χρήση τέτοιων κακόβουλων λογισμικών και η χρήση τους γίνεται ξανά κακούργημα. Παρεμβαίνουμε με όλη την δραστικότητα που μας επιτρέπεται. Το ζήτημα αυτό αν είμαι ασφαλής όταν επικοινωνώ εγώ μας απασχολεί συχνά σε επαφές με ομολόγους μας και αυτό αφορά όλους τους ηγέτες του κόσμου, λαμβάνουμε μέτρα και αναγνωρίζουμε ότι μπορεί η τεχνολογία να μας ξεπερνάει».

Για πλειστηριασμούς

Όσον αφορά στην εισβολή στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού και το ζήτημα των πλειστηριασμών, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς» και προσθέτοντας ότι «επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αρχηγό της της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους» και προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολιτικές των μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του».

Περί ελληνοτουρκικών

Ερωτηθείς σχετικά με την αυξανόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά με ευθύνη της Άγκυρας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ζούμε ωστόσο σε μια περίοδο που έχει ξεσπάσει πόλεμος με έναν γείτονα συχνά εριστικό και επιθετικό. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα τη στρατηγική για την Τουρκία: θέλουμε ειλικρινή διάλογο για το ένα ζήτημα που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζήτήσουμε με το παράλογο για παράδειγμα όσον αφορά την κυριαρχία των νησιών. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα. Η Ελλάδα δεν είναι μια αναθεωρητική δύναμη αλλά μια δυναμη σταθερότητας και ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο. Το αν θα αλλάξει ο Ερντογάν δεν θα το κρίνω εγώ. Πολλά που ακούγονταιν από την ηγεσία της Τουρκίας οφείλονται στην προεκλογική περίοδο αλλά από πίσω υπάρχει ένας δομικός αναθεωρητισμός», ξεκαθαρίζοντας ότι ο όποιος διάλογος με την Τουρκία «θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις».

Για «Κιβωτό του Κόσμου»

Όσον αφορά στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως «γροθιά στο στομάχι για όλους μας» και εξηγώντας την αντίδραση της κυβέρνησης είπε ότι «δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε την έρευνα από τις Αρχές. Είχαμε όμως ενδείξεις και γι αυτό αλλάξαμε το ΔΣ της Κιβωτού», προσθέτοντας ότι «είναι σαφές ότι υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε και τώρα τα μαθαίνουμε».

Σε μια συνολική προσέγγιση του ζητήματος των δομών αυτών, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της προηγούμενης, ήταν να έχουμε παρέμβαση για να μην μένουν πολύ καιρό τα παιδιά εκεί», ενώ σημείωσε ότι όταν η κυβέρνηση έφερε σχετικό νομοσχέδιο «βρήκαμε αντιστάσεις και οι λόγοι μπορεί να είναι και οικονομικοί», ενώ σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών, αλλά θέλουμε να πληρούν πολύ υψηλές προδιαγραφές για τη λειτουργία αυτών των δομών».

Για τις εκλογές

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου που έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα την αναλογική που ναρκοθετεί την εκλογική σταθερότητα γι’ αυτό και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και είπαμε ότι η αποτύπωση πρέπει να γίνει με δεν σκέφτομαι την δεύτερη εκλογή όποτε γίνουν, στο τέλος της τετραετίας, μην με ρωτήσετε την ημερομηνία γιατί δεν έχω αποφασίσει. Το τι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές είναι νωρίς να το συζητήσουμε αν και ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και πιστεύω ότι είναι εφικτός χωρίς αυτό να σημαίνει αλαζονεία».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας αλλά δεν έχω αυταπάτες καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει καμία ουσιαστική πρόταση. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις πολιτικά για τα προβλήματα καταφεύγεις στην τοξικότητα, τα δήθεν σκάνδαλα», συμπληρώνοντας ότι «από τη μια υπάρχει μια κυβέρνηση που λύνει προβλήματα κάνει προσαρμογές και από την άλλη μια αντιπολίτευση που το μόνο που λέει είνα ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση».

"google ad"

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε το εκλογικό δίλημμα λέγοντας ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό και θα συγκρίνουν τα τέσσερα χρονια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και τα τέσσερα χρόνια ΝΔ με εμένα. Θα κρίνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία καλύτερα, ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του κράτους, θα προσέλθει στην κάλπη και θα υποκλιθούμε με ευλάβεια στο εκλογικό αποτέλεσμα».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιαποβλήτων του Δήμου Χανίων με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή...

Επίκαιρα θέματα: Περί ανεμογεννητριών

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Απρίλης μήνας και η εικόνα...