32.5 C
Chania
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων – Ε.Β.Ε.Χ. και του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε.

Ημερομηνία:

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 8/12/2015, μεταξύ του Δήμου Χανίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε., με στόχο τη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης.

“Εγκαινιάζουμε σήμερα μία στενή συνεργασία, η οποία θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον πολιτισμό αλλά και την οικονομία του τόπου μας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τα Χανιά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την υπογραφή του μνημονίου, προσθέτοντας ότι “η αλληλεπίδραση των δύο λαών, χάρη του σημαντικού τους πολιτισμού, είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που πρέπει να καλλιεργήσουμε, αναπτύσσοντας στενότερες σχέσεις”.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε., Ελεάνα Νεστορίδη, τόνισε ότι “η κινεζική κυβέρνηση έχει ορίσει το 2016 έτος πολιτισμού, στο πλαίσιο αυτό στην Κρήτη, λόγω του πολιτισμού της, μπορεί να συνδυαστεί ο πολιτισμός με τον τουρισμό, με επισκέψεις Κινέζων και στόχο την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού”.

Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας θα ενεργοποιηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

1) Με τη φιλοξενία παραρτήματος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε.» σε χώρο κατάλληλο που θα υποδειχθεί από τον Δήμο Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων
2) Με τη διοργάνωση εν γένει ενημερωτικών ημερίδων, συνεδρίων, πολιτιστικών φεστιβάλ και εκθέσεων.
3) Με την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στον Νομό Χανίων, με την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στον Νομό, αλλά και με την προβολή και προώθηση των τουριστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατων του Νομού Χανίων.
4) Με την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα.
5) Με τη διευκόλυνση και διαμεσολάβηση στην ανάπτυξη εμπορικών Σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων των Χανίων και κινεζικών επιχειρήσεων.
6) Με τη λειτουργία εργαστηρίων εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες εντός της πόλης των Χανίων.
7) Με τη δημιουργία ιστοσελίδας στην κινεζική γλώσσα, για την προβολή του Δήμου Χανίων και του επιχειρηματικού κόσμου.
8) Με τη δημιουργία και προώθηση εμπορικού οδηγού στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι την κινεζική κυβέρνηση εκπροσώπησε κατά την υπογραφή του Μνημονίου η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhou Ruojun.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή υψηλού κινδύνου στο Αιμοδυναμικό Τμήμα — Πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας

Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση στο ΓΝΧ «Ο Άγιος Γεώργιος» — η πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της Ελλάδας. Από το 2017, 8.700+ στεφανιογραφίες και 24ωρη λειτουργία.

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά για την εβδομάδα 24-30 Αυγούστου 2026

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά 24-30 Αυγούστου 2026. Επιχειρήσεις σε Δήμους Χανίων, Σφακίων, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου και Αποκορώνου από την Περιφερειακή Ενότητα.

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα και καταζήτηση για ανθρωποκτονία

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα Τσεχίας. Αναζητείται από Μαυροβούνιο για ανθρωποκτονία. Κατασχέθηκαν 90.000€ ρολόγια και 4.770€.

Στη Βουλή οι ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης από έργα οπτικών ινών στο Ηράκλειο

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για τις ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης του Ηρακλείου από έργα οπτικών ινών. Ζητά απαντήσεις από Υπουργούς.