16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα – Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να χτυπήσει πέρα ​​από τα σύνορά της

Ημερομηνία:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε άρθρο γνώμης του για τους New York Times.

«Κινηθήκαμε γρήγορα για να στείλουμε στην Ουκρανία σημαντική ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, ώστε να μπορέσει να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης και να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Μπάιντεν.

«Γι’ αυτό αποφάσισα ότι θα παρέχουμε στους Ουκρανούς πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά που θα τους επιτρέψουν να χτυπήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια βασικούς στόχους στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία», συνέχισε.

Ο στόχος των ΗΠΑ στην ουκρανική σύγκρουση είναι να κάνουν την Ουκρανία μια δημοκρατική και ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα λόγια του, «ο ελεύθερος κόσμος και πολλά άλλα έθνη, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, συσπειρώθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας με άνευ προηγουμένου στρατιωτική, ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη».

“Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, θέλω να είμαι σαφής σχετικά με τους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτές τις προσπάθειες. Ο στόχος της Αμερικής είναι ξεκάθαρος: Θέλουμε να δούμε μια δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα Ουκρανία με τα μέσα να αποτρέψει και να αμυνθεί εναντίον της περαιτέρως επιθετικότητας», έγραψε ο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία και δεν θα παρέμβουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία απευθείας εκτός κι εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεχθούν επίθεση, είπε ο Μπάιντεν.

«Δεν επιδιώκουμε πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», έγραψε. «Εφόσον δεν δεχθούν επίθεση οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οι σύμμαχοί μας, δεν θα εμπλακούμε άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση, είτε στέλνοντας αμερικανικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία είτε επιτιθέμενοι στις ρωσικές δυνάμεις».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, είπε ο Μπάιντεν.

“Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Επί του παρόντος δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι η Ρωσία έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, αν και η περιστασιακή ρητορική της Ρωσίας να κροταλίζει το πυρηνικό σπαθί είναι επικίνδυνη και εξαιρετικά ανεύθυνη.” έγραψε.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων σε αυτή τη σύγκρουση σε οποιαδήποτε κλίμακα θα ήταν εντελώς απαράδεκτη για εμάς καθώς και για τον υπόλοιπο κόσμο και θα είχε σοβαρές συνέπειες», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να προμηθεύουν στην Ουκρανία προηγμένο οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών πυραύλων Javelin και των φορητών συστημάτων αεράμυνας Stinger, είπε ο Μπάιντεν.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων Javelin, αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger, ισχυρού πυροβολικού και συστημάτων πυραύλων ακριβείας, ραντάρ, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ελικοπτέρων Mi-17 και πυρομαχικών», έγραψε ο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν καλούν την Ουκρανία να χτυπήσει στόχους πέρα ​​από τα σύνορά της και δεν επιτρέπουν στο Κίεβο να το κάνει, είπε ο Μπάιντεν.

"google ad"

«Δεν ενθαρρύνουμε ούτε δίνουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να χτυπήσει πέρα ​​από τα σύνορά της», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θέλει να παρατείνει τη σύγκρουση «απλώς για να προκαλέσει πόνο στη Ρωσία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία, είπε ο Μπάιντεν.

“Δεν θα πιέσω την ουκρανική κυβέρνηση — ιδιωτικά ή δημόσια — να κάνει οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις. Θα ήταν λάθος και αντίθετο με καθιερωμένες αρχές να το πράξουμε”, είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ουκρανία χωρίς τη γνώση της κυβέρνησης του Κιέβου.

Κατηγόρησε τη ρωσική πλευρά για την αναστολή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Σύμφωνα με τα λόγια του, οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να εργάζονται για να ενισχύσουν την Ουκρανία και να υποστηρίξουν τις προσπάθειές της για την επίτευξη ενός τερματισμού της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων».

“Το να στεκόμαστε δίπλα στην Ουκρανία την ώρα της ανάγκης δεν είναι απλώς το σωστό. Είναι προς τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα να διασφαλίσουμε μια ειρηνική και σταθερή Ευρώπη και να καταστήσουμε σαφές ότι η Ισχύς δε μπορεί να καθορίζει τι είναι το σωστό”, είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η Ρωσία πρέπει «να πληρώσει βαρύ τίμημα για τις ενέργειές της», διαφορετικά «θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες».

«Οι Αμερικανοί θα παραμείνουν στην πορεία με τον ουκρανικό λαό γιατί καταλαβαίνουμε ότι η ελευθερία δεν είναι δωρεάν», είπε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...