22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μ. Βολουδάκης: “Επαρκείς και έγκαιρες είναι οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων!”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης χαρακτηρίζει επαρκείς τις προσλήψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Χανίων:

Το Νοσοκομείο Χανίων ανταποκρίνεται επαρκώς στην τρομακτική πίεση των ημερών. Κι αυτό γιατί υπήρξε εγκαίρως ο κατάλληλος σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος υλοποιήθηκε αποτελεσματικά από την 7η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ας δούμε τί προσλήψεις έγιναν το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών: 34 έχουν ήδη προσληφθεί. Επίκειται άμεσα προκήρυξη για άλλους 20.

Προσλήψεις νοσηλευτικού και εργαστηριακού επικουρικού προσωπικού: 109 έχουν ήδη προσληφθεί. Επίκειται προκήρυξη για άλλους 14.

Για αυτό αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πανδημία το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, και το ΕΣΥ γενικότερα.

Για αυτό και είναι ανακριβές αυτό που γράφτηκε, ότι πρόκειται να μετακινηθούν γιατροί από Κέντρα Υγείας ή Περιφερειακά Ιατρεία προς το ΓΝΧ.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.

Ας μη λέει ο καθένας λοιπόν το μακρύ του και το κοντό του για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Δυστυχώς το πνεύμα της ανεύθυνης προσέγγισης στα μεγάλα και σοβαρά, δόθηκε νωρίς από τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

Στην αρχή της πανδημίας, ζητούσε 4,000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Όταν μέσα στο 2020, οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις 7,000, ζήτησε 15,000! Και το χειρότερο από όλα, λίγο μετά, “δέχτηκε το ρίσκο” για τις πορείες και τα συλλαλητήρια που υποκινεί ή συνδιοργανώνει!

Πρέπει να αφήσουμε επιτέλους απερίσπαστους στο έργο τους αυτούς που πολεμάνε νύχτα μέρα τον κορωνοϊό.

(Σημειώνω ότι οι προκηρύξεις θέσεων μόνιμων και επικουρικών γιατρών που ήδη έγιναν αφορούσαν αθροιστικά 41 θέσεις, 24 επικουρικών και 17 μονίμων. Μέρος των μονίμων καλύφθηκαν από ήδη υπηρετούντες επικουρικούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε άγονες προκηρύξεις, καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν ήδη προσληφθεί. Για αυτό αναφέρω ανωτέρω 34 γιατρούς που είναι ο “καθαρός” αριθμός των φυσικών προσώπων που προστέθηκαν στο ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου).

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ