Μ. Καλαϊτζάκης: Ο λαός της Ιεράπετρας απέδειξε ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το νοσοκομείο του

Κανένα σχόλιο

Βέλη κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ασκεί για τη Δημόσια Υγεία εξαπολύει ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, ενδιαφερόμενος για να είναι υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Σήμερα 02-02-2023 ο λαός της Ιεράπετρας απέδειξε ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το νοσοκομείο του και κατ’ επέκταση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση 10.000 ανθρώπων, μαθητών, νεολαίων, εργαζομένων, συνταξιούχων, που όμοια της δεν έχει ξαναζήσει ο νομός Λασιθίου έστειλε το μήνυμα στη κυβέρνηση ότι είναι παρών και έτοιμος να της χαλάσει τα σχέδια για μετατροπή του νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Κέντρο Υγείας. Η ικανοποίηση των αιτημάτων για άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μέσω προκήρυξης όλων των θέσεων που απαιτούνται, για ένταξη του στα Νοσοκομεία προβληματικών και νησιωτικών περιοχών (Α΄ ζώνη) ώστε να είναι ελκυστικό για τους γιατρούς, η αναθεώρηση του θεσμού της συνδιοίκησης, ο οποίος αποδείχτηκε στην πράξη ότι δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε, είναι μονόδρομος ώστε οι πολίτες της νοτιοανατολικής Κρήτης να απολαμβάνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Υγείας.

"Sponsored links"

Άλλωστε παρόμοια προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, προβλήματα που εντάθηκαν στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού καθημερινά αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα, και όχι σαν δημόσιο αγαθό που οφείλει να προστατεύσει.   

Επιπλέον, πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση εφαρμογή του νόμου που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος προβλέπει 6 μήνες πριν αποχωρήσει κάποιος γιατρός, να προκηρύσσεται η θέση, ώστε να μην υπάρχουν κενά, καθώς και γενναία αναμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με αναλογικές αυξήσεις του υγειονομικού προσωπικού, ώστε να αντιμετωπίσουμε την φυγή των γιατρών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό.

Μανώλης Καλαϊτζάκης

Προτεινόμενος Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Νομού Λασιθίου

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live