Μ. Συντυχάκης: Να ανεγερθούν νέες φοιτητικές εστίες στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Τις απαράδεκτες συνθήκες της φοιτητικής στέγης που επικρατούν σε όλους τους νομούς της Κρήτης, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Στο Ηράκλειο, τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τις φοιτητικές εστίες, οι φοιτητές συνεχίζουν να μένουν σε ξενοδοχεία, που «δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις», όπως σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης.

Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις που οι φοιτητές μένουν σε ξενοδοχεία (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), αναγκάζονται σε έξωση τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι που ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, βρήκε απολύτως φυσιολογικό.

"Sponsored links"

Εκτός από την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών με ευθύνη του κράτους, χωρίς Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε να εξασφαλιστεί μηνιαίο φοιτητικό επίδομα στο ύψος του ενοικίου για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν και να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

 

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live