24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Νέα Αριστερά Χανίων: Πέρα στους πέρα campus

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς Χανίων:

Σε κάθε δρομολογούμενο εκπαιδευτικό σχεδιασμό θα πρέπει να συγκλίνουν τρεις απαράβατες αξιωματικές παραδοχές:

  1. Οτιδήποτε σχεδιάζεται θα πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπου μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να προκύψει με απόλυτη διαφάνεια και όχι εν κρυπτώ και παραβύστω η οποιαδήποτε πρόταση πρόκειται να κατατεθεί.
  2. Αναγκαία συνθήκη επίσης, ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός να μπορεί να επιφέρει εκπαιδευτικά αποτελέσματα προς όφελος των μαθητών/τριών, καλύπτοντας πλήρως και τεκμηριωμένα τα μορφωτικά τους δικαιώματα.
  3. Η χρονική συγκυρία που κατατίθεται η όποια πρόταση σε συνάρτηση με την αποφυγή δυσλειτουργικών καταστάσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία σχολικών μονάδων, τον οικογενειακό προγραμματισμό και κυρίως την αποφυγή αναταράξεων στις τοπικές κοινωνίες, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψη και να εκτιμώνται με τη δέουσα σοβαρότητα πριν την υποβολή της πρότασης.

Με βάση τα παραπάνω, η πρόταση που κατατέθηκε μονομερώς από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου προκειμένου να ιδρυθεί στα Χανιά ένα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το αναφερόμενο και ως campus, σε καμία των περιπτώσεων δεν καλύπτει τα παραπάνω και ταυτόχρονα στερείται οποιασδήποτε λογικής και βρίσκεται στο κέντρο του παραλόγου.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι προκειμένου να επιτευχθεί η ίδρυση του παραπάνω campus (sic), θα πρέπει να μεταστεγαστούν τρεις σχολικές μονάδες αλλάζοντας θέσεις μεταξύ τους, λες και τα σχολεία είναι ταξιδιωτικές βαλίτσες που τις γεμίζουμε, τις μεταφέρουμε και τις αδειάζουμε. Τα σχολεία δεν είναι μόνο τα κτίρια. Κυρίως είναι οι άνθρωποι τους.

Οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό. Οι σπασμωδικές κινήσεις που αναφέρονται στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, πέρα από το γεγονός ότι στερούνται σοβαρότητας, χαρακτηρίζονται και ως επικίνδυνες για τη βιωσιμότητα των σχολικών μονάδων που εμπλέκονται, παράλληλα με τα δυσεπίλυτα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον βωμό της δημιουργίας ενός campus.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ