21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα Σμύρνη: Άλλαξε την κατάθεσή του ο κουνιάδος του 30χρονου που τον έδωσε στην αστυνομία – Ποιον ισχυρισμό ανακάλεσε

Ημερομηνία:

Ανακάλεσε ο κουνιάδος του 30χρονου τον αρχικό ισχυρισμό του, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή που επέβαινε, κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη.

Eνώ στην προανακριτική κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι είδε τον 30χρονο να χτυπάει τον πεσμένο αστυνομικό, στην κατάθεση που έδωσε χθες στην ανακρίτρια είπε πως δεν γνωρίζει εάν ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως όταν τον συνάντησε τυχαία στη Νέα Σμύρνη όπου είχε πάει για να κλείσει μία δουλειά : «Του είπα μην χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς’ και μου απαντάει ‘γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους’; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

Ερώτηση: “Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;”

Αάντηση.  Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.”

«Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του….Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.»

Σημειώνεται ότι σήμερα απολογούνται συνολικά εννέα άτομα ενώπιον της ανακρίτριας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...