Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση αντί να εξαιρεί την Κρήτη οφείλει να κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

Κανένα σχόλιο

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και τον πλήρη εμβολιασμό των νησιών με την ρητή εξαίρεση της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην τελευταία ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τον πλήρη εμβολιασμό των νησιών, ο κ. Μητσοτάκης με ρητό τρόπο ανακοίνωσε ότι ‘ο στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου’.

Απορίας άξιον είναι μάλιστα ότι η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη που εξαιρεί την Κρήτη αποτελεί όπως τονίζει ο ίδιος μια υγειονομική αλλά και γεωστρατηγική και εθνική υπόθεση, βάζοντας ακόμη και ερωτηματικά για την σημασία που αποδίδει στο νησί, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν συμπεριέλαβε στους συμμετέχοντες την Περιφέρεια Κρήτης.

"Sponsored links"

Ασφαλώς η ρητή αυτή εξαίρεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις ικανότητες της για ένα ασφαλές υγειονομικά άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη, ενώ το βασικό ερώτημα παραμένει: Εάν η Κυβέρνηση όπως φαίνεται, δεν καταφέρει μέχρι τέλος Ιουνίου να πετύχει τον καθολικό εμβολιασμό και το τείχος προστασίας στην Κρήτη, πότε ακριβώς έχει σκοπό να το θέσει ως στόχο της σε μία από τις περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη συμβολή στον τουρισμό της χώρας; Και βεβαίως το ερώτημα είναι για πόσο ακόμη καιρό η Κρήτη μπορεί να βρίσκεται για τον κ. Μητσοτάκη στον αυτόματο πιλότο;

Με ενδιαφέρον περιμένουμε απαντήσεις από την επίσκεψη που πραγματοποιούν στην Κρήτη ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα του εμβολιασμού πρέπει με μεγάλη ταχύτητα να προχωρήσει σε όλους τους νομούς του νησιού και να μπει σε εφαρμογή ένας σχεδιασμός που αφενός θα προστατεύει υγειονομικά όλους τους πολίτες, αλλά και θα θέτει σε καθεστώς πλήρους προστασίας με αυστηρά πρωτόκολλα και όλες τις δικλείδες ασφαλείας την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου που όλοι οι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν.

Η Κυβέρνηση αντί να εξαιρεί την Κρήτη οφείλει να κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την υγειονομική της ασφάλεια και το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού».

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις