Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), φέρνει στο μυαλό το ειδικό τμήμα της Ασφάλειας, το Σπουδαστικό

Κανένα σχόλιο

Όχι στο νέο νομοσχέδιο για  την παιδεία από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση θέτει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο των υπ. Παιδείας και Προ.Πο., που περιορίζει την πρόσβαση στα ΑΕΙ καθιερώνοντας βάσεις εισαγωγής και περιορισμό στα μηχανογραφικά, ενώ θέτει όρια φοίτησης ν+2 χρόνια. Στην ατζέντα τίθεται επιπλέον το ζήτημα «πανεπιστημιακής αστυνομίας» και πειθαρχικά συμβούλια για τους φοιτητές.

Μία κίνηση η οποία θέτει σε κίνδυνο τις ακαδημαϊκές ελευθερίες αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία καθότι στο στόχαστρο θα βρεθεί το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες των νέων.

"Sponsored links"

Ο θεσμός των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, φέρνει στο μυαλό των παλαιότερων το ειδικό τμήμα της Ασφάλειας, το Σπουδαστικό, το οποίο λειτούργησε κατά τη διάρκεια της μετεμφυλιακής 20ετίας.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι παράξενο για την κυβέρνηση της ΝΔ… Τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από καθηγητές και όχι από αστυφύλακες. Όλα τα ιδρύματα πλήττονται από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Ακόμη και φέτος ο τακτικός προϋπολογισμός για την παιδεία μειώνεται.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα για την Υπ. Νίκη Κεραμέως. Προτιμούν να δημιουργήσουν ένα θεσμό ο οποίος θα πνίξει το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών για αξιοπρεπή, ελεύθερη και δωρεάν παιδεία.

Τα προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας μία ακόμη φορά θα μπουν κάτω από το χαλί. Εξάλλου η πολιτική του Υπουργείου φαίνεται πως κατευθύνεται στα πλαίσια της σταδιακής ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ. Γι’αυτό κι υπήρξε αναγνώριση και εξίσωση των ιδιωτικών κολλεγίων με τα δημόσια ΑΕΙ αλλά και τώρα η μείωση εισακτέων.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καταδικάζει αυτές τις κινήσεις και είμαστε σίγουροι πως το νομοσχέδιο αυτό θα βρει απέναντι του σύσσωμη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις