Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των επενδύσεων ΑΠΕ φέρνει η κυβέρνηση

Κανένα σχόλιο

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε, στόχος του νομοσχεδίου είναι να επιταχύνει τις εν λόγω επενδύσεις οι οποίες καθυστερούν λόγω γραφειοκρατίας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά ο μέσος χρόνος από την πρωτοκόλληση ενός οριστικοποιημένου αιτήματος για όρους σύνδεσης στα γραφεία του διαχειριστή έως την έκδοση οριστικής προσφοράς σύνδεσης από 3,5 μήνες το 2019, ανήλθε στους 8,5 μήνες το 2020 και στους 11,7 μήνες το 2021.

"Sponsored links"

Στο υποσύνολο των έργων που έχουν ηλεκτριστεί, ο μέσος χρόνος από την πρωτοκόλληση ενός οριστικοποιημένου αιτήματος για όρους σύνδεσης στα γραφεία του διαχειριστή έως την έκδοση οριστικής προσφοράς σύνδεσης από 1 μήνα το 2019, ανήλθε στους 3,4 μήνες το 2020 και στους 8,9 μήνες το 2021.

Κατά το Σύνδεσμο, ο μέσος χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ έως την ηλέκτριση μιας μονάδας από 6,7 μήνες το 2019, αυξήθηκε στους 7,4 μήνες το 2020 και στους 8,8 μήνες το 2021, μολονότι ο χρόνος συνολικά από την οριστική προσφορά σύνδεσης έως την ηλέκτριση εμφάνισε μάλλον σταθεροποιητικές αν όχι πτωτικές τάσεις από 13,1 μήνες το 2019 σε 12 και 12,7 μήνες το 2020 και 2021 αντίστοιχα, οι οποίες φαίνεται -εκ της λογικής τουλάχιστον- να προκύπτουν από την ταχύτερη υλοποίηση των έργων και των ενεργειών των επενδυτών/αγοράς.

newsbomb.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live