20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ντοκουμέντο: «Πάρτε τηλέφωνο τον Πούτιν» – Η δραματική έκκληση του Ζελένσκι στον Μακρόν τις πρώτες ώρες του πολέμου

Ημερομηνία:

Tους πρώτους δραματικούς τηλεφωνικούς διαλόγους μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας και της Γαλλίας μετά την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης.

Στην εκπομπή αυτή αποκαλύπτεται η δραματική αγωνία του Βολοντίμιρ  Ζελένσκι τις πρώτες ώρες της ρωσικής επίθεσης, στις 24 Φεβρουαρίου, και η δραματική έκκλησή του προς τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να απευθυνθεί στον Πόυτιν προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Ο Μακρόν ακούγεται αρχικά να ρωτά τον Ουκρανό πρόεδρο «άρα έστειλαν ειδικές δυνάμεις παντού στο Κίεβο;», με τον Ζελένσκι να του απαντά «Παντού στο Κίεβο, στην Οδησσό, από τη Λευκορωσία. Πολεμάμε παντού στη χώρα μας. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό, δεν είναι όπως το 2014»..

Αφού προσθέτει πως «είναι πολύ μεγαλύτερη η εισβολή», ο Μακρόν σχολιάζει πως «μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο». «Ναι, ολοκληρωτικός πόλεμος», απάντησε ο Ζελένσκι.

«Πιστεύω, Εμανούελ, πως είναι σημαντικό να μιλήσεις με τον Πούτιν, ενώ σημαντικό είναι και να γίνει μια συμμαχία κατά του πόλεμου. Είμαστε σίγουροι πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπάιντεν μπορούν να συμμαχήσουν, να τον πάρουν τηλέφωνο και να του πουν (σ.σ. στον Βλαντίμιρ Πούτιν), “σταμάτα“. Και αυτός, θα σταματήσει. Θα σας ακούσει», ακούγεται να λέει στη συνέχεια ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η χώρα του οποίου πλήττεται μέχρι και σήμερα από τον πόλεμο που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το δραματικό τηλεφώνημα ήρθε στη δημοσιότητα με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Un President, l’europe et la guerre» (Ο Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος).

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ