Ντ. Μπακογιάννη: Η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη και ένας δύσκολος γείτονας, όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση ισχύος

Κανένα σχόλιο

Συνέντευξη έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων αφορούσε την στάση της Τουρκίας με την αμφισβήτηση κυρίαρχων δικαιωμάτων της χώρας μας.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση ισχύος. Ποτέ μέχρι τώρα τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν ήταν τόσο σαφή στην Τουρκία όσο σήμερα. Η Ευρώπη προχωρά σε περαιτέρω ενοποίηση με το νέο οικονομικό πακέτο, το οποίο την βάζει στον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη.

"Sponsored links"

Η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη και ένας δύσκολος γείτονας. Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε γείτονες. Πρέπει λοιπόν να θωρακίσουμε την Ελλάδα, καθώς η άμυνα είναι πολύ σημαντική, και να έχουμε ενεργή διπλωματία.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, έχει συμμάχους και το διεθνές δίκαιο με το μέρος της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αποτελεσματικά. Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η Ελλάδα προχωρά δυναμικά στις συνομιλίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων θα υπονόμευε τις συνομιλίες με τα άλλα κράτη.

Αργά ή γρήγορα η Τουρκία θα στραφεί ξανά στην Δύση. Και τότε στις διαπραγματεύσεις για μια συνολική Ευρωτουρκική συμφωνία, θα πρέπει να συζητηθούν μόνο τα οικονομικά ζητήματα, αλλά και τα θέματα ασφαλείας, συνόρων και διεθνούς δικαίου, κάτι που θα ωφελήσει την Ελλάδα.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις