Νότης Μαριάς: Οι Έλληνες αγρότες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας

Κανένα σχόλιο

Τον αναβρασμό που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας μετέφερε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Δεκεμβρίου, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, λέγοντας ότι η τρόικα καταστρέφει τον Πρωτογενή τομέα της Ελλάδας με το δυσβάσταχτο τρίτο μνημόνιο, που επέβαλλε.

Μιλώντας στη συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ο Νότης Μαριάς είπε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει οικονομικά τους φτωχοποιημένους Έλληνες, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της τρόικας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στην κοινή αλιευτική πολιτική της Ε.Ε. επέκρινε την ανομοιογένεια, την πολυπλοκότητα και την αντιφατικότητα διατάξεων και κανόνων που –όπως είπε χαρακτηριστικά- είναι διάσπαρτοι σε 30 και πλέον Ειδικούς Κανονισμούς. Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε και τη διαφορετική μεταχείριση της Μεσογείου, την οποία η Επιτροπή στην πρόσφατη μελέτη της για τεχνικά μέτρα δεν συμπεριέλαβε «λόγω της πολυπλοκότητάς της».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε λόγο για Ευρώπη δύο ταχυτήτων και είπε: «Θα πρέπει η Ε.Ε. να θεσπίζει ισότιμα μέτρα για όλες τις χώρες της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υποστηρίξει οικονομικά τους φτωχοποιημένους αλιείς της πατρίδας μου, της Ελλάδας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω του δυσβάσταχτου τρίτου μνημονίου, που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα, καταστρέφοντας τον Πρωτογενή τομέα. Έναν Πρωτογενή τομέα, όπου οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

"Sponsored links"

Η πλήρης ομιλία του Νότη Μαριά στο βίντεο που ακολουθεί:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις