19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξέφρενη αύξηση στα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα. Από 18.7% σε 29% μέσα σε ένα χρόνο !!!

Ημερομηνία:

Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Ξέφρενη πορεία ακολουθεί ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια) στην Ελλάδα, αφού απο το πρώτο τρίμηνο του 2012 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013, αυξήθηκε κατά, περίπου, 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του, αφού έθετε το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων, ζητώντας από την Κομισιόν συγκεκριμένα στοιχεία για την αυξητική πορεία του δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του δείκτη των αναδιαρθρωμένων δανείων, ρωτούσε την Επιτροπή εάν «η δυναμική των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα απειλεί την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών», με δεδομένο ότι τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση είναι καθορισμένα στα 50 δις ευρώ.

Ξεκινώντας την απάντησή του ο Επίτροπος Ρέν, αναγνωρίζει την ξέφρενη πορεία που ακολουθούν τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας ότι ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για το 1ο τρίμηνο του 2013 ανήλθε σε 29%, όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 ήταν 18.7%. Στη συνέχεια της απάντησή του, ο ευρωπαίος Επίτροπος προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Από τη μια, προσπαθεί να περιορίσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί για την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, λόγω της δυναμικής των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι «το 2012, η Τράπεζα της Ελλάδος προσδιόρισε τις κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας…με βάση δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, στις κεφαλαιακές ανάγκες λήφθηκαν υπόψη μελλοντικές ζημίες σε σχέση με μη εξυπηρετούμενα δάνεια έως το 2014», ενώ από την άλλη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, σημειώνοντας ότι «κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2013 θα γίνει νέα προσομοίωση ακραίων καταστάσεων για να επικαιροποιηθεί η κεφαλαιακή κατάσταση των τραπεζών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...