Ξεκινά ερευνητικό πρόγραμμα για ενεργειακό ανεμόμυλο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κανένα σχόλιο

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ξεκινά ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου με επίκεντρο την ανάπτυξη ενεργειακών ανεμομύλων.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στα τρία μέρη, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη και το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο:«Διεπιστημονική διερεύνηση για τη δυνατότητα ανάπτυξης ενεργειακών ανεμόμυλων Λασιθιώτικου τύπου στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και περιλαμβάνει την δοκιμή του Ενεργειακού ανεμόμυλου Λασιθιώτικου τύπου, τόσο στους πιστοποιημένους χώρους δοκιμών της μονάδας Αιολικής Ενέργειας του ΕΛΜΕΠΑ όσο και στις συνθήκες του οροπεδίου Λασιθίου. Για το έργο αυτό θα κατασκευαστούν οκτώ (8) συνολικά ηλεκτροπαραγωγοί μύλοι, ούτως ώστε να δοκιμαστεί η τεχνολογία αυτή σε καιρικά φαινόμενα και θέσεις με κατάλληλο αιολικό δυναμικό όπου θα τοποθετηθούν μελλοντικά τέτοιοι μύλοι στο πλαίσιο της μαζικής παραγωγής και χρήσης τους. Ο αριθμός των μύλων που θα εγκατασταθούν θα προκύψει από τον ορισμό των σημείων εγκατάστασης σε συνεργασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του εργαστηρίου Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

"Sponsored links"

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Yποδομών, Ανάπτυξης, και Σχεδιασμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου Γεώργιος Στρατάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτριος Πλευράκης και ο επικεφαλής του έργου καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ Δημήτρης Χρηστάκης, Διευθυντής του εργαστηρίου σύνθεσης ενεργειακών συστημάτων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live