30.8 C
Chania
Thursday, July 18, 2024

Ξεκινά η διαδικασία για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων – Σημαντική ημέρα για το μέλλον του αθλητισμού στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σημαντική ημέρα για το μέλλον του αθλητισμού στα Χανιά αποτελεί η σημερινή, καθώς δρομολογείται η έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του κολυμβητηρίου.

Το έργο, με προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια 520 χιλιάδες ευρώ, έχει ήδη μπει στη διαδικασία δημοπράτησης και αναμένεται σύντομα να αναδειχθεί ο ανάδοχος.

Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης του υπουργείου Παιδείας, Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στόχος των αρμοδίων είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στις αρχές του 2025, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 15 μήνες.

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων θα περιλαμβάνει:

  • Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων
  • Ενεργειακή αναβάθμιση
  • Βελτίωση της προσβασιμότητας
  • Δημιουργία νέων χώρων για αθλητικές δραστηριότητες

Η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου αναμένεται να προσφέρει στους αθλητές και στους πολίτες των Χανίων σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για άθληση και ψυχαγωγία.

“Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το κολυμβητήριο Χανίων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Άρης Παπαδογιάννης. “Με την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Χίνος σε ανάρτησή του ανέφερε:

“Είναι μία ιστορική στιγμή για τον ΝΟ Χανίων, είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθεια πολλών ετών, η οποία αναδεικνύει τα πολλά προβλήματα που είχαν οι εγκαταστάσεις.

Οι διοικήσεις του ΝΟΧ τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από μια τίμια συνεργασία καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχουν καλές προθέσεις, τίμιες επαφές και δυνατή προσπάθεια, το αποτέλεσμα έρχεται.

Εχουμε τη χαρά σήμερα να δημοπρατείται το έργο. Αυτό όσο μεγάλη χαρά κι αν είναι για μας, είναι μεγαλύτερη για τους αθλητές γιατί τους αξίζει το καλύτερο. Είναι χαρά που καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η

ταν επιθυμία μας ο ΟΑΚ να υλοποιήσει και να παρακολουθήσει αυτό το έργο. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα χαμογελάμε για την κορδέλα που θα κοπεί στο νέο κολυμβητήριο”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Μαρμελάδα καρπούζι Ένα κιλό ψίχα καρπουζιού κομμένη κυβάκια, μισό κιλό...

Προβλήματα και καθυστερήσεις, πάλι, στις πληρωμές του ΕΛΓΑ

Του Μανώλη Ντουντουνάκη Για άλλη μια φορά, επι κυβέρνησης Μητσοτάκη,...

Υπεγράφη η συμφωνία συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρητιας Τράπεζας

Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (18.7.2024) από την Attica Bank, η...