Οι αισθητικές επεμβάσεις στο διπλοσάγονο εκτοξεύτηκαν στη Gen Z: «Το ίντερνετ είναι σκληρό»

Κανένα σχόλιο

Οι 20άρηδες της Gen Z έχουν κατακλύσει το TikTok με βίντεο όπου επιδεικνύουν με υπερηφάνεια τις επεμβάσεις λιποαναρρόφησης, πλαστικής και ανόρθωσης για να πετύχουν το τέλειο σαγόνι και το hashtag #chinlipo μετρά ήδη 60 εκατομμύρια views.

Η Audrey Peters, μια δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου, είπε ότι αφαίρεσε «πάνω από 2,5 εκατοστά λίπους» από το πηγούνι της με τη βοήθεια του Airsculpt, μια τεχνολογία λιποαναρρόφησης ελάχιστα επεμβατική που χρησιμοποιεί αέρα για την αφαίρεση λίπους.

Αν και η συγκεκριμένη τεχνολογία αφαίρεσης λίπους ξεκινά από 4.000 δολάρια, οι μέθοδοι αδυνατίσματος προσώπου κοστίζουν από 500 δολάρια για μη χειρουργικές επεμβάσεις έως 5.000 δολάρια για χειρουργικές επεμβάσεις.

"Sponsored links"

«Ο λόγος που το έκανα είναι εν μέρει επειδή ήταν κάτι για το οποίο ένιωθα πάντα ανασφαλής και ήθελα να διορθώσω», λέει η 25χρονη. «Ήταν κάτι που πάντα με ενοχλούσε, μισώ τον τρόπο που έδειχνε στις φωτογραφίες».

Ο πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός Dr. Norman Rowe λέει πως διαπίστωσε αύξηση στις face-slimming επεμβάσεις στην αρχή της πανδημίας, όταν τα ανθρώπινα πρόσωπα ήταν το μοναδικό που φαινόταν στις συναντήσεις του Zoom — αλλά η τάση εξακολουθεί να είναι ισχυρή καθώς επανέρχεται η κανονικότητα.

«Αν και σιγά-σιγά προχωράμε σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, εξακολουθώ να βλέπω την συγκεκριμένη τάση να συνεχίζεται με τις προσωπικές συναντήσεις και τις εκδηλώσεις να γίνονται και πάλι πιο συνηθισμένες», είπε.

Η πλήρους απασχόλησης δουλειά της on camera έκανε την Audrey να παρατηρεί τα ελαττώματα της περισσότερο, ειδικά όταν κάποιοι τα σχολίαζαν.

«Στην πραγματική ζωή, είχα συγγενείς που έλεγαν “Α, είναι τόσο χαριτωμένο” και σχεδόν μου τσιμπούσαν το διπλοσάγονο», λέει η 25χρονη TikToker, προσθέτοντας ότι το έβρισκε «προσβλητικό». «Προφανώς, ο σχολιασμός στο ίντερνετ είναι εξαιρετικά βάναυσος. Και όλοι έλεγαν: “Σταμάτα να ψωνίζεις και αφαίρεσε το προγούλι”».

Αλλά η Audrey Peters δεν είναι ο μοναδική που θέλει να αφαιρέσει το ανεπιθύμητο λίπος. «Δεν λέω ότι ξεκίνησα την τάση», εξηγεί. «Αλλά θα πω ότι αφού το έκανα, είδα πολύ κόσμο να το κάνει».

"Sponsored links"

«Πιστεύω ότι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές λόγω των celebrities που έχουν σμιλευμένα πρόσωπα και ζυγωματικά και σαγόνια με γωνίες», λέει ο Dr. Rowe. «Πολλοί από τους ασθενείς μου που έρχονται ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, καθώς προσπαθούν να επιτύχουν την εμφάνιση αυτών των μοντέλων».

Ακόμη και οι διάσημοι δεν μπορούν να επιτύχουν ένα «τέλειο» σαγόνι χωρίς λίγη βοήθεια. Η Teddi Mellencamp, πρώην σταρ του Real Housewives of Beverly Hills, έκανε πρόσφατα ανόρθωση λαιμού, αποκαλύπτοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο ίντερνετ.

Μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε, αντεπιτέθηκε σε έναν hater που είπε ότι το λίφτινγκ υπενθύμισε στους φανς που «δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά ένα λίφτινγκ, πόσο άσχημοι είμαστε».

«Θα προτιμούσες να πω ψέματα και να προσποιηθώ ότι το χαλαρό δέρμα στο λαιμό μου εξαφανίστηκε;», απάντησε η 40χρονη σε Instagram Story. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν θέλετε να ακολουθείτε μόνο ανθρώπους που εμφανίζονται μέσω μιας φιλτραρισμένης εκδοχής του εαυτού τους, τότε δεν είμαι εγώ το άτομο που πρέπει να ακολουθείτε».

Το 26χρονο μοντέλο Ireland Baldwin έχει επίσης δηλώσει φαν των αισθητικών επεμβάσεων και τον προηγούμενο μήνα είχε κοινοποιήσει μια φωτογραφία με επιδέσμους στο πρόσωπο, μετά από ένα FaceTite.

«Ο λόγος που το έκανα ήταν επειδή είχα αυτή την πολύ επίμονη αποθήκη λίπους και έξτρα δέρμα στο πρόσωπό μου», είπε σε βίντεο του TikTok. «Όσο μεγαλώνω και παίρνω βάρος, τόσο δεν φεύγει. Έγινε απλώς χειρότερο».

Παρά το γεγονός ότι έδειχνε πολύ μικρή για να κάνει τέτοιου είδους αισθητική επέμβαση, εξήγησε ότι ήταν η «καταλληλότερη για την ηλικία της» επιλογή.

«Είμαι 26. Δεν είμαι ανήλικη. Είμαι ενήλικας και έκανα συνειδητά την επιλογή και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη», είπε σε όσους της επιτέθηκαν με αρνητικά σχόλια.

«Είναι 100% ασφαλές για κάποιον στα 20 να κάνει λιποαναρρόφηση στο πηγούνι για να μειώσει την εμφάνιση λίπους και να σφίξει το δέρμα του», είπε ο Dr. Rowe για παρόμοιες διαδικασίες αδυνατίσματος προσώπου. «Σε νεότερη ηλικία, αναρρώνεις πιο γρήγορα μετά την επέμβαση», πρόσθεσε.

Η Victoria Paris, μια 22χρονη με έδρα τη Νέα Υόρκη και 1,4 εκατομμύρια followers στο TikTok, έκανε τον Μάρτιο λιποαναρρόφηση στο πηγούνι και έδειξε φωτογραφίες της μετά την επέμβαση.

Πριν δείξει το νέο της σαγόνι, είπε σε ένα βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 538.000 views, ότι το λίπος κάτω από το πηγούνι της πρήζονταν όταν είχε άγχος ή περίοδο, γεγονός που την οδήγησε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Η Jaci Smith, που στο TikTok δηλώνει «chinfluencer», υποβλήθηκε σε διάφορες επεμβάσεις σε πηγούνι, λαιμό και ζυγωματικά τον Ιανουάριο.

Σε βίντεο μετά την επέμβαση με περισσότερα από 187.000 views, εξηγεί γιατί επέλεξε τις αισθητικές επεμβάσεις, δείχνοντας εικόνες πριν και μετά.

«Για να έχω το αποτέλεσμα που ήθελα, έπρεπε να βάλω εμφύτευμα», εξήγησε σε όσους της είπαν ότι «η δίαιτα και η άσκηση» θα διορθώσουν το πρόβλημα. «Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, δεν χρειάζεται να το αλλάξεις. Αυτό είναι κάτι που επέλεξα εγώ να κάνω και ήθελα να είμαι ανοιχτή και να το μοιραστώ μαζί σας».

Το να είναι ανέντιμη γι’ αυτό, συνέχισε, είναι «άθλιο» και πρόσθεσε ότι όσο πιο ειλικρινής είναι σχετικά – «τόσο περισσότερο σταματάει ο κόσμος τα σχόλια». «Όσοι κάνουν πλαστικές και δεν είναι ειλικρινείς θα αντιμετωπίσουν αναπόφευκτα περισσότερες αντιδράσεις», είπε.

Αν και μπορεί να φαντάζει αχρείαστο κόστος να αφαιρέσεις λίγο περιττό λίπος, η Audrey Peters είναι υπέρμαχη του να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τον εαυτό μας – και την αυτοεκτίμησή μας.

«Αν υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στον εαυτό σου – που επαναλαμβάνεται στο μυαλό σου, σε κάνει να αναστατώνεσαι και να είσαι ανασφαλής – και έχεις τα μέσα να το φροντίσεις, γιατί να μην το κάνεις;» είπε. «Δεν είναι μεγάλη θέμα, δεν πρέπει ποτέ να ντρέπεσαι».

lifo.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live