Οι φοιτητές για την κατάληψη του κτηρίου Παπαδοπέτρου: Ξαναζωντανεύουμε και επιστρέφουμε το κτήριο στα χέρια των φοιτητών και της Χανιώτικης κοινωνίας με τριήμερες εκδηλώσεις

Κανένα σχόλιο

Το κτίριο Παπαδόπετρου τελούσε υπό φοιτητική κατάληψη μέχρι πριν 10 χρόνια. Έκτοτε, παραμένει σε εγκατάλειψη, παρά τις υποσχέσεις για αξιοποίησή του από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σήμερα, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχώρησαν ξανά σε κατάληψη, για “3 μέρες” όπως δήλωσαν, οι οποίοι ζητούν το κτήριο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών αλλά και για δράσεις πολιτισμού.

Η ανακοίνωση των φοιτητών:

Σήμερα Παρασκευή 15/11 πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κτηρίου Παπαδοπέτρου στην Τζανακάκη. Ύστερα από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων του ΕΛΜΕΠΑ  (πρώην ΤΕΙ) και του Πολυτεχνείου Κρήτης που στηρίχτηκαν από μαθητές και σωματεία εκπαιδευτικών κατεβηκάμε σε μια μαζική πανεκπαιδευτική πορεία. Φέτος κλείνουμε δέκα χρόνια από τότε που ο πρώην πρύτανης Γρυσπολάκης έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εκκενώσουν το κτήριο Παπαδοπέτρου που εώς τότε άνηκε στον φοιτητικό σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"Sponsored links"

Με τα μάτια στραμμένα προς την επέτειο της 17 Νοέμβρη και με το αίτημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να μη φαίνεται να είναι και τόσο μακρινό, επανοικιοποιηθήκαμε το εν λόγω κτήριο με σκοπό να ξαναζωντανέψει και να επιστρέψει στα χέρια των φοιτητών και της χανιώτικης κοινωνίας με τριήμερες εκδηλώσεις. Πάγειο αίτημα του ενιαίου συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης ήταν το κτήριο Παπαδοπέτρου να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των αναγκών μας και να μπορεί να είναι ένας χώρος που θα δέχεται όλη τη φοιτητική κοινότητα είτε ως λέσχη εστίασης, είτε ως μηχανογραφικό κέντρο, είτε ως βιβλιοθήκη, είτε ως χώρος που θα στεγάζει πολιτιστικές ομάδες.

Η συμβολική αυτή κίνηση η οποία αποφασίστηκε ύστερα από πολύ μαζικές συνελεύσεις γίνεται στα πλαίσια εναντίωσης της κατάργησης του ασύλου και της γενικότερης καταστολής που ασκεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη νεολαία και στον κόσμο της εργασίας, πατώντας σε ένα έφορο έδαφος που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέποντας τα γεγονότα από την ημέρα εκλογής της κυβέρνησης, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουμε αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Από το φακέλωμα των συνδικαλιστών μέχρι και τις συλλήψεις και την ακραία μορφή καταστολής των ΜΑΤ προς τους φοιτητικούς συλλόγους στην ΑΣΟΕΕ. Από τις εκκενώσεις καταλήψεων για να απομακρύνουν τα “επικίνδυνα”  προσφυγόπουλα μέχρι την εισβολή δυνάμεων καταστολής σε χώρους διασκέδασης. Ταυτόχρονα το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία αλλάζει ριζικά τον χάρτη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, διαλύοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Φοιτητικοί σύλλογοι, σε όλη την Ελλάδα αντιστέκονται κόντρα σε αυτό το πολυνομοσχέδιο, βγάζοντας μαζικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί θέλουμε το κτήριο Παπαδοπέτρου να αποτελέσει έναν ζωντανό χώρο και ένα κέντρο  αγώνα με κορύφωση την πορεία της 17 Νοέμβρη. Καλούμε όλη τη χανιώτικη κοινωνία να μας στηρίξει στον αγώνα μας για τα προφανή, δημόσια-δωρεάν παιδεία για όλους και πραγματικά δημοκρατικά δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ΣΤΙΣ 6Μ.Μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις