13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Οι 8 διαδηλωτές θα νικήσουν!”: Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για τους 8 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή και με ανταλλαγή θέσεων πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Χανίων η εκδήλωση για την πολιτική δίκη των 8, στις 4/11 στα Χανιά.

Η εκδήλωση άνοιξε με τις εισηγήσεις συλληφθέντων που διώκονται για την συμμετοχή τους στην διαδήλωση της 6/12/2020, και με τις εισηγήσεις συνδικαλιστών και μελών των σωματείων της πόλης.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις ανθρώπων από τις πολιτικές συλλογικότητες και τους φοιτητικούς συλλόγους των Χανίων.

Άνοιξαν μια σειρά από ζητήματα που πλαισιώνουν την καμπάνια αλληλεγγύης, όπως η επικαιρότητα των μηνυμάτων της συλλογικής δράσης της περιόδου 2020 -21, ζητήματα λογοδοσίας για τους νεκρούς της πανδημίας, για τα εγκλήματα που συνεχίζονται στους χώρους της υγείας, της παιδείας και της εργασίας, όπως και ευρύτερα ζητήματα ταξικής, αντιπολεμικής και αντιφασιστικής πάλης.

Τέθηκε το ζήτημα της συνεργασίας και της ενότητας διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων εν όψει των κινητοποιήσεων που ξεκινάνε με την απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν ήταν ότι:

“Οι 8 διαδηλωτές/ διαδηλώτριες θα νικήσουν!”

Υπενθυμίζεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συμπαράστασης με τους/τις 8 στην Αγορά Χανίων, στις 18:00 ενώ στις 4 Νοέμβρη, από τις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ