Ολική επαναφορά για την Creta Farms μετά την είσοδο Βιντζηλαίου

Κανένα σχόλιο

Σημαντικές οικονομικές επιδόσεις κατέγραψε η νέα Creta Farms το 2021, καθώς, όπως φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματα, η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης συνέβαλε στο να ανακάμψει η εταιρεία αλλαντικών, παρουσιάζοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα ήδη από το 2021, δύο έτη νωρίτερα από τον χρόνο που προέβλεπε το επιχειρηματικό σχέδιο στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σχεδόν €18 εκατ. η ρευστότητα το 2021

Συγκεκριμένα, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε €98,6 εκατ, προσεγγίζοντας τα επίπεδα τζίρου του 2018 που αποτελούσε έτος αναφοράς για τις επιδόσεις της Creta Farms.

"Sponsored links"

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €7,01 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €2.6 εκατ.  Αύξηση 40% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα ταμειακά διαθέσιμα, δημιουργώντας ισχυρή ρευστότητα της τάξης των €17,64 εκατ.

Σε ομαλότητα η διαδικασία προμηθειών

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης του 2021 η Creta Farms αποκατέστησε πλήρως την ομαλή προμήθεια μίας ευρείας γκάμας προϊόντων, τόσο στο κανάλι της λιανικής όσο και στο HoReCa, με αποτέλεσμα το μερίδιό της στο τέλος του 2021 να φτάνει το 18,7%, όταν το 2019 και πριν την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή, είχε μόλις 4,1%.

Στρατηγικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό

Η Creta Farms ήδη από το 2020 έχει προχωρήσει σε στρατηγικές επενδύσεις αφενός σε νέες τεχνολογίες και αφετέρου σε ανθρώπινο δυναμικό.

Συνολικά, οι αναπτυξιακές επενδύσεις από τη νέα διοίκηση της εταιρείας ανέρχονται σε €5,5 εκατ. με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με την προσθήκη νέων τεχνολογιών και παραγωγικών δυνατοτήτων. Μέσω των επενδύσεων αυτών που συνεχίζονται εντός του 2022, η εταιρεία αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά όσο και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Αναγνωρίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης, η Creta Farms προχώρησε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων εντός του 2021, προσφέροντας επιπλέον παροχές και προνόμια. Το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 7,5% το 2021, ενώ σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 653.

Στόχος η δημιουργία ομίλου τροφίμων

Ο στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms Δημήτρης Βιντζηλαίος, σχολιάζοντας τις επιδόσεις του 2021 επισήμανε ότι το 2021 ήταν «ένα εξαιρετικό έτος για τη Creta Farms καθώς η εταιρεία ανέκτησε πλήρως το μερίδιο αγοράς που είχε χάσει κατά την προηγούμενη περίοδο καταγράφοντας εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα».

"Sponsored links"

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η εταιρεία υπερβαίνει πλέον το 20%, ως μερίδιο αγοράς, που αντικατοπτρίζει τη δυναμική της ανάκαμψη, η οποία συνεχίζεται με ανοδικούς ρυθμούς και φέτος.

«Ως Creta Farms έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας, προχωράμε σε νέες στρατηγικές επενδύσεις και αναπτύσσουμε τις εξαγωγές με βασικό όχημα το Γύρο Εν Ελλάδι. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Όμιλο τροφίμων με ηγετική θέση στην Ελλάδα και σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live