Ολοκληρώνονται οι έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο για πετρέλαιο- Γαλλική εταιρεία- κολοσσός ενδιαφέρεται για τα ελληνικά κοιτάσματα

Κανένα σχόλιο

Ενα βήμα πιο κοντά στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο Βόρεια Ιόνιο και την Νότια Κρήτη έχει φτάσει η νορβηγική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες, καθώς η επεξεργασία των στοιχείων οδεύει προς το τέλος της και θα αρχίσει η χάραξη των οικοπέδων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φουντώνει η φημολογία πως στο ζήτημα των ελληνικών πετρελαίων έχει εμπλακεί γαλλική εταιρεία- κολοσσός.

Στο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, έδωσε το παρών ο διευθυντής της νορβηγικής εταιρείας PGS που έχει αναλάβει τις έρευνες και αν και δεν προέβη σε εκτιμήσεις σχετικά με το πιθανό μέγεθος των κοιτασμάτων, τόνισε πως η επεξεργασία των στοιχείων για τα ελληνικά κοιτάσματα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο με τρεις μήνες ερμηνείας των δεδομένων, αναφέρει το capital.gr.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η χάραξη των οικοπέδων για τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως ενδιαφέρουσες και στη συνέχεια αφού εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως θα ακολουθήσει ο αδειοδοτικός γύρος παραχωρήσεων, τον Σεπτέμβριο του 2014.

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή ωστόσο, φουντώνουν οι φημολογίες για ενδιαφέρον της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Total, η οποία φέρεται να αγόρασε το συνολικό πακέτο των δεδομένων που επεξεργάζεται η PGS για τα ελληνικά κοιτάσματα. Επισημαίνεται πως η γαλλική εταιρεία έχει ήδη εμπλακεί ενεργά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχοντας κερδίσει την εκμετάλλευση δύο οικοπέδων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Πηγή: iefimerida.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live