ΟΝΝΕΔ: Όχι άλλα λουκέτα σε σχολεία και ιδρύματα

Κανένα σχόλιο

Σήμερα, η Μέση και η Ανώτατη Εκπαίδευση χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό, ώστε μέσα από τις σημερινές δυσκολίες να επιτευχθεί ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, σύγχρονο και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της νέας γενιάς.Οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, παρά τις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στο χώρο της Παιδείας.

Στη σημερινή πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελληνική οικογένεια συμπιέζει τον προϋπολογισμό της ώστε να δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να σπουδάσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αδιανόητο από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές και μαθητές να μένουν δέσμιοι των κινητοποιήσεων μιας μειοψηφίας που παραμένει προσκολλημένη σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ο κίνδυνος να τιναχθούν εξεταστικές στον αέρα, να μην εγγραφούν πρωτοετείς στα εξάμηνα και να χαθούν σχολικές ώρες χωρίς να αναπληρωθούν, είναι ορατός. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα.

"Sponsored links"

Θέλει λύσεις στα προβλήματά της με τη συμμετοχή όλων.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις