Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για αντλιοστάσιο στον Σταυρό: «Ευαισθησία για περιβάλλον και δημότες;»

Κανένα σχόλιο

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου, με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι παρακολουθούν με προβληματισμό το θέμα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες από τους κατοίκους του Σταυρού, Ακρωτηρίου, σχετικά με τη χωροθέτηση αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ, στην παραλία της «Παχιάς Άμμου».

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι:

Η δημοτική αρχή, επί σειρά ετών, καλυπτόμενη – πολύ περισσότερο όπως της δίνει πρόσφατος νόμος της ΝΔ το δικαίωμα – από την παλιά ΜΠΕ του Κουμπελή, λέει ότι όλα είναι νόμιμα. Ηθικά όμως;

"Sponsored links"

  • Πόση έκταση θα έχει το αντλιοστάσιο;
  • Πού, σε ποιες γεωγραφικές συντεταγμένες θα χωροθετηθεί τελικά;
  • Ποιες ήταν οι εναλλακτικές λύσεις χωροθέτησης και γιατί απορρίφθηκαν;
  • Τι μηχανολογικό εξοπλισμό θα φέρει;
  • Τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον η λειτουργία του εξοπλισμού αυτού; (αέριοι ρύποι,θόρυβος, απόβλητα από τη λειτουργία κ.ά)
  • Ποιες είναι οι διαδικασίες συντήρησης του εξοπλισμού;
  • Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας (μηχανικές, συστήματα ειδοποίησης…) ώστε να προληφθεί περίπτωση ζημιάς ή αστοχίας;
  • Πού και πώς θα κατευθύνονται τα απόβλητα σε περίπτωση ζημιάς ή αστοχίας;
  • Πού και πότε έγινε διαβούλευση για το θέμα όπως προβλέπει η σύμβαση Aarhus?

Και επί της ουσίας

Μήπως ΔΕΥΑΧ, Δήμος, Διεύθυνση Περιβάλλοντος κρύβονται πίσω από την τυπική έγκριση όρων μιας απαρχαιωμένης μελέτης αντί να δώσουν τα παραπάνω στοιχεία στους κατοίκους καθησυχάζοντας τις εύλογες ανησυχίες τους;

Πιο απλό και χρήσιμο, και σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό της περιβαλλοντικής και δημοκρατικής ευαισθησίας της ΔΕΥΑΧ και του Δήμου, θα ήταν για τα απαραίτητα και εξαιρετικά χρήσιμα αυτά έργα, να προηγείτο διαδικασία διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι όλα τα αντίστοιχα αντλιοστάσια (Σταυρός, Ταρσανάς, Καλαθάς) έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς έχουν χωροθετηθεί σε μικρούς ευαίσθητους υγρότοπους ή/και κοντά σε ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Είναι άλλο να αντιμάχεσαι το «μακριά από την αυλή μου κι όπου θέλει ας είναι» και άλλο έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια να δείχνεις την περιβαλλοντική και δημοκρατική σου ευαισθησία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live