Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που δύει – Χωρίς «Ήλιο» και όνομα θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

Κανένα σχόλιο

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς τα σύμβολά του και το όνομα του, αλλά με τον τίτλο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES». Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία ακούστηκε έντονα στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.Στο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αναμένεται να συμμετέχουν κόμματα, άτομα και πολιτικές κινήσεις. Χαρακτηριστικό είναι όπως ανέφερε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη ότι όσοι έδωσαν το παρόν στο συμπόσιο του Κινήματος -ΔΗΜΑΡ, Μπίστης, Παγουλάτος και άλλοι, άτομα και κινήσεις- θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κοινή πορεία.

Στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να ενωθούν όλοι σε μία μεγάλη παράταξη, σε ένα μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητείται και μια φόρμουλα για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος, το οποίο θα κατέλθει ως κεντροαριστερός πόλος διεκδίκησης δήμων και περιφερειών ανά τη χώρα.

Ως πιο πιθανή λύση φαίνεται να είναι η δημιουργία μιας διοικούσας επιτροπής, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει ως πρώτος μεταξύ ίσων και θα αποτελείται από έναν ευρύ συνασπισμό κομμάτων, σχηματισμών και προσώπων που θα δίνουν στήριξη σε υποψηφίους ανά την Ελλάδα. Αν το σχέδιο αυτό προχωρήσει τότε θα εξελιχθούν και οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί.

"Sponsored links"

Φυσικά σε καμία περίπτωση, όπως τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν σημαίνει ότι θα απενεργοποιηθούν οι κατά τόπους μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως βραχίονες του νέου σχηματισμού.

Μάλιστα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ακούγεται πως η ιδέα της κοινής καθόδου με κόμματα, άτομα και πολιτικές κινήσεις ως Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES» να ακολουθηθεί και στις αυτοδιοίκητες εκλογές.

Πηγήiefimerida.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live