15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο “καυγάς” της Wagner με τους στρατιωτικούς και η παρέμβαση Πούτιν

Ημερομηνία:

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της ρωσικής δύναμης μισθοφόρων Wagner, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να λαμβάνουν επιπλέον προμήθειες πυρομαχικών έπειτα από δημόσια διαμάχη με την ανώτατη βαθμίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

“Σήμερα στις 06:00 πμ ανακοινώθηκε ότι άρχισε η μεταφορά πυρομαχικών”, αναφέρει ο Πριγκόζιν σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Telegram.

“Πιθανότατα τώρα τσουλάει η μπάλα. Μέχρι στιγμής όλα είναι στα χαρτιά, αλλά, όπως μας είπαν, τα βασικά έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί“, προσθέτει.

Ο άλλοτε επιχειρηματίας της εστίασης που κάποτε απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας ανέλαβε μεγαλύτερο δημόσιο ρόλο από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, πριν από έναν χρόνο, με την παραστρατιωτική του οργάνωση Wagner να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μάχης που δίνει επί μήνες η Ρωσία για την κατάκτηση της πόλης Μπαχμούτ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Η διένεξη με επικεφαλής του ρωσικού στρατού

Τις τελευταίες μέρες η διένεξή του με τους επικεφαλής του ρωσικού στρατού κλιμακώθηκε, με τον Πριγκόζιν να ισχυρίζεται ότι οι αξιωματούχοι αρνούνται να εφοδιάσουν με πυρομαχικά την Wagner λόγω προσωπικής έχθρας απέναντί του.

Την Τρίτη κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ για “προδοσία”, ισχυριζόμενος ότι αυτοί κρύβονται πίσω από τις ελλείψεις, ενώ δημοσίευσε φωτογραφία με νεκρούς ρώσους στρατιώτες από το πεδίο της μάχης.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο επικεφαλής της Wagner
Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο επικεφαλής της Wagner

Σε συναισθηματικά φορτισμένο και οργισμένο ηχητικό του μήνυμα την Τρίτη, ο Πριγκόζιν σημείωνε: 

“Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός Άμυνας δίνουν διαταγές δεξιά και αριστερά όχι μόνον να μην δίδονται στην Wagner πυρομαχικά, αλλά και να μην την βοηθούν με τις αεροπορικές μεταφορές”.

Στο σημερινό του μήνυμα ευχαριστεί αυτούς που συνέβαλαν στην αλλαγή κλίματος. “Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενεργούν με διάφορους τρόπους –αυτούς τους απλούς πολίτες που έκαναν ό,τι μπορούσαν και αυτούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε υψηλά αξιώματα, που άσκησαν πιέσεις και έλαβαν αποφάσεις (…) ώστε να αρχίσουν να μας δίνουν πυρομαχικά. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ και από τα παιδιά”, σημείωσε σήμερα.

Η παρέμβαση Πούτιν

Κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους την Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε να τερματιστούν οι εσωτερικές αντιπαλότητες στην ρωσική πλευρά.

Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό -θέλω να το τονίσω- από οποιεσδήποτε διυπηρεσιακές αντιφάσεις, τυπικότητες, μνησικακίες, παρεξηγήσεις κι άλλες ανοησίες”, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ