Θλίψη για τον θάνατο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός οραματιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πλήθος συλληπητήριων μηνυμάτων

Κανένα σχόλιο

Με καταγωγή από τις Βούβες αν και η οικογένειά των Πολυχρονίδηδων έχουν καταγωγή από τα Ροδωπού, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης ήταν ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία στην αυτοδιοίκηση των Χανίων.

Ήταν ανηψιός του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, πρώην Υπουργού της Ένωσης Κεντρώου.

Διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γεωπόνων ν. Χανίων με πλούσια προσφορά, με προτάσεις και ιδέες για την ανάπτυξη του νομού.

"Sponsored links"

Στη συνέχεια διετέλεσε Αντινομάρχης Χανίων και Δήμαρχος Κολυμβαρίου ενώ υπήρξε επί χρόνια κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου είχε πολύ μεγάλο έργο.

Μεταξύ άλλων επί Δημαρχίας του προχώρησε η κατασκευή του λιμανιού στο Κολυμπαρίου ενώ πραγματοποιήθηκαν και μία σειρά άλλα έργα που αναβάθμισαν πολιτισμικά την περιοχή του Δήμου Κολυμβαρίου. Πήρε πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της Αρχαίας Ελιάς των Βουβών η οποία πλέον χρησιμοποιείται στη στέψη των Ολυμπιονίκων ενώ δημιούργησε και μουσεία, όπως το Μουσείο Ελιάς στις Βούβες αλλά και το Μουσείο Αλιείας στην Κίσσαμο.

Επί σειρά ετών υπήρξε και συνεργάτης της εφημερίδας μας.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 12:00μμ., στον Ι.Ν.Πέτρο και Παύλου (περιοχή Αγ.Ιωάννη-Χανιά).

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε επί σειρά ετών Δήμαρχος Κολυμβαρίου, Αντινομάρχης, Νομαρχιακός αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος, επισημαίνει:

“Η είδηση της απώλειας του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλο το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης ήταν ένας άνθρωπος με όραμα, ένας άνθρωπος, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και βοήθησε στη θετική εξέλιξη του Δήμου του.

"Sponsored links"

Υπήρξε ένας άνθρωπος, που υπερασπιζόταν τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και ταυτόχρονα σεβόταν και τιμούσε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας και αγωνίσθηκε για την διάσωσή του. Τα διδάγματά του και οι πράξεις αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου θα εμπνέουν τη σκέψη και τις πράξεις μας.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”

Συλληπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

“Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί το χαμό ενός αγωνιστή και πρωτεργάτη της, του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Ως Αντινομάρχης κι έπειτα ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου, υπηρέτησε ακούραστα τον τόπο του, με αγάπη κι αφοσίωση και με στόχο την ανάπτυξή του, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητάς του, ενώ παρέμεινε μάχιμος και δημιουργικός μέχρι το τέλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την απώλεια του π. Δημάρχου Κολυμβαρίου Π. Πολυχρονίδη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη:

«Εμβληματική μορφή της Αυτοδιοίκησης. Διορατικός και Οραματιστής, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, υπήρξε ο Δήμαρχος που ανέδειξε το Κολυμπάρι, τα Χανιά. Η προσφορά του στον πολιτισμό και την τοπική ανάπτυξη ξεχωριστή. Αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού για την αγάπη και την προσφορά στον τόπο του».

Η ΠΕΔ Κρήτης για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη

“Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος  Πολυχρόνη Πολυχρονίδη,  πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου .

Ο εκλιπών υπήρξε από τους πρωτεργάτες Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων και υπηρέτησε για 2 θητείες ως Δήμαρχος στο Δήμο Κολυμβαρίου. Το έργο που άφησε, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.”

Ο Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανίων κ. Β. Διγαλάκης για τον θάνατο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η είδηση του θανάτου του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί θλίψη όχι μόνο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε με αγάπη επί σειρά ετών, αλλά ευρύτερα στην τοπική κοινωνία του Νομού Χανίων.

Στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του πορείας, ως Δήμαρχος Κολυμπαρίου για δύο θητείες, Αντινομάρχης Χανίων, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων και δημοτικός σύμβουλος Κολυμπαρίου, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης εργάστηκε με ζήλο και μεράκι για την προκοπή του τόπου μας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Σε ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αναφέρει:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός ανθρώπου με όραμα, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά για πολλά χρόνια, διατελώντας Δήμαρχος, Αντινομάρχης, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Άνθρωπος, με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, συνέβαλε σημαντικά στην πρόοδο του τόπου, ενώ στήριξε μέχρι τέλους την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την πίστη σε αξίες και ιδανικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

2) Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

“Στο άκουσμα της απώλειας του πρώην δημάρχου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κολυμπαρίου, Πολυχρονίδη Πολυχρόνη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά συγκλήθηκε εκτάκτως και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του γιατην απώλεια ενός πρωτεργάτη και οραματιστή της Αυτοδιοίκησης, γνώστη και ακάματου εργάτη του πρωτογενή τομέα.

Ο Πολυχρονίδης Πολυχρόνης υπήρξε Δήμαρχος, για δύο τετραετίες στον Καποδιστριακό Δήμο Κολυμπαρίου.

Το σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο του, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, έχουν το ανεξίτηλο “αποτύπωμά” του στην περιοχή που υπηρέτησε.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα και αποφάσισε τα εξής: 

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Τα έξοδα κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Πλατανιά. 
  • Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
  • Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
  • Να κατατεθεί στέφανο στη μνήμη του εκλιπόντος.
  • Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά

“Στο άκουσμα της απώλειας του πρώην δημάρχου Κολυμπαρίου, Πολυχρονίδη Πολυχρόνη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πλατανιά, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, “εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος”.

 

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live