Πίσω Σελίδες: Το «αγέννητο παιδί» γεννάει φασισμό

Κανένα σχόλιο

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Από την εμβληματική Νόρμα ΜαΚόρβεϋ που το 1973 κέρδισε ως «Jane Roe» τη δίκη για τις αμβλώσεις (έστω κι αν μετά κατέληξε στο σντίπαλο στρατόπεδο), μέχρι τη σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, οι Πίσω Σελίδες καταγράφουν την  πορεία ενός βασικού δικαιώματος των γυναικών που αμφισβητείται εκ νέου. Κάνουμε στάση στην Πολωνία που μετρά ήδη δύο γυναίκες νεκρές λόγω αντίστοιχου νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις αλλά συγκρίνουμε και τις δηλώσεις για το θέμα των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα, που μόλις πέρυσι ετοίμαζε συνέδριο με γιατρούς, υπουργούς και παπάδες για τη γυναικεία γονομότητα στη βάση της θεωρίας των δικαιωμάτων του «αγέννητου παιδιού».

"Sponsored links"

Η αντεπίθεση των «λευκών ανδρών» και της «εναλλακτικής Δεξιάς»  έχει πια σαφή αποτελέσματα οδηγώντας τον πλανήτη σε υπερυντηρητικές θέσεις που (με τη χάρη και του Θεού) αμφισβητούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και εν τέλει γεννούν φασιστικές νοοτροπίες.

Μάριος Διονέλλης – www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live