15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παγκρήτια σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων

Ημερομηνία:

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων το οποίο έχει συγκροτηθεί από 16 Α.Σ της Κρήτης καλεί σε Παγκρήτια σύσκεψη όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές , στα λιπάσματα , τα φυτοφάρμακα και γενικά στα αγροεφόδια. Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, που είναι αναγκαία για την διαβίωσή μας, έχουν βαρέσει κόκκινο.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης.  Μαζί με την καταστροφή στα σταφύλια και στην σταφίδα, την διαφαινόμενη καταστροφή από τον δάκο σε αρκετές περιοχές κάθε συνάδελφος αγρότης και κτηνοτρόφος καταλαβαίνει τι μας περιμένει.

Αν δεν διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω , ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατα μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειες μας θα πεινάσουμε μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στην σύσκεψη, θα καταλήξουμε τα αντίστοιχα αιτήματα και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για να τα διεκδικήσουμε.”

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ