15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα ξανακάνει λάθη που υπονομεύουν την κυριαρχία της

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απολέσει την κυριαρχία της και δεν θα υποκύψει σε «εκβιασμό και εκφοβισμό».

Αρκετές ώρες μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης για την ενίσχυση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία , ο Πούτιν επαίνεσε τον ρωσικό στρατό που, όπως είπε, αγωνίζεται για να σώσει ανθρώπους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε νωρίτερα σήμερα την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

«Για 1.160 χρόνια, μάθαμε ότι είναι θανάσιμα επικίνδυνο για τη Ρωσία να αποδυναμώσει την κυριαρχία της έστω και για λίγο, να εγκαταλείψει τα εθνικά της συμφέροντα. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό και τον εκφοβισμό» είπε ο Πούτιν σε συναυλία με αφορμή την 1.160η επέτειο από την ίδρυση του ρωσικού κράτους.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία χτίστηκε για αιώνες ως κοινό σπίτι για ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων και θρησκειών.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι παρά τις εισβολές των εχθρών, τον κατακερματισμό και την τραγωδία που έφεραν οι εμφύλιες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη ρωσική ιστορία, οι ζοφερές περίοδοι αντικαθίστανται πάντα από στάδια αναβίωσης.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, οι ηρωικές γενιές του ρωσικού λαού ξεπέρασαν δυσκολίες και κακουχίες, ξεπέρασαν όλες τις δοκιμασίες, δημιούργησαν, γιγάντωσαν το μεγαλείο της πατρίδας και τα ονόματά τους γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να καταστρέψει τέτοιες ρωσικές αξίες όπως η πίστη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη, τη συμπόνια, την ετοιμότητα για την αναζήτηση της ευημερίας για ολόκληρη τη χώρα.

«Κανείς δεν είναι ποτέ σε θέση να απαγορεύσει ή να καταργήσει τον μοναδικό μας πολιτισμό», είπε.

«Και για την Πατρίδα μας, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας, για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, θα πολεμήσουμε, θα τα υπερασπιστούμε όλα και θα τα υπερασπιστούμε στο όνομα των προγόνων μας και των απογόνων μας, για χάρη της Ρωσίας, της μεγάλης ιστορίας της και ενός μεγάλου μέλλοντος», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Ρωσία στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, ο Ζελένσκι απάντησε ότι, ήδη ο ρωσικός στρατός έχει κινητοποιηθεί τον τελευταίο μήνα.

"google ad"

«Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει μερική επιστράτευση. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και οι σύμμαχοι μας έχουν ήδη ενημερώσει. Η Ρωσία έχει κινητοποιήσει τον στρατό της τον τελευταίο μήνα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι δεν αποκλείει ένα πυρηνικό χτύπημα από την πλευρά των Ρώσων, αν και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Η Δύση πρέπει να «διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να στηρίξει την Ουκρανία» προέτρεψε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Η μόνη κατάλληλη απάντηση στις πολεμικές απειλές του Πούτιν είναι να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να στηρίξουμε την Ουκρανία», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter, ζητώντας «περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας» και «περισσότερα όπλα για την Ουκρανία».

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, επισημαίνει μέσω του twitter o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση του Πούτιν για ψευδή δημοψηφίσματα, μερική στρατιωτική κινητοποίηση και πυρηνικό εκβιασμό είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Η απειλή με πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για όλους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ