Παγκόσμια Ημερα Περιβάλλοντος: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση»

Κανένα σχόλιο

Του Σεραφείμ Κερασιώτη *

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της διεθνούςδεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτωντων Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για τηναποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφέςτων βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Οι βιολογικοί πόροι και η ποικιλία τους, τα αγαθά που εξασφαλίζουν και οιυπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντεςπρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας και την ανάπτυξητων πολιτισμών μας.

"Sponsored links"

Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα πουκαταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτημας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα. Είναι η ώρα νακάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας, να καθαρίσουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες. Με γνώμονα την ευεξία μας και τη βιώσιμηανάπτυξη αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και ερχόμαστε σεαρμονία με τη φύση.

Η περιπέτεια αντιμετώπισης των παραγόντων που ευνοούν παγκόσμια τις κλιματικές αλλαγές άρχισε το 1997 με το πρωτόκολλο του Κιότο που άνοιξε το δρόμο για την προστασία του περιβάλλοντος.Η αφύπνιση των χωρών μετά από 24 χρόνια είναι άκρως επιβεβλημένη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των «αερίων θερμοκηπίου».

Ο πόλεμος κατά των κλιματικών αλλαγών είναι μπροστά μας, όσες μάχες και αν χάνονται οι πολίτες δεν πρέπει να απογοητεύονται και να συνεχίζουν να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους για ένα νέο Κιότο και την στήριξη της συμφωνίας του Παρισιού, όπου όλες οι χώρες – κράτη του ΟΗΕ (μαζί με Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και ΗΠΑ), θα συμφωνήσουν και θα δεσμευτούν για τη σωτηρία του Πλανήτη.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα.

* Μαθηματικός, Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις