Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός για την Γ΄ λυκείου με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάννης

Κανένα σχόλιο

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου έχει προκηρύξει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δοκιμίου για την Γ΄ τάξη των Λυκείων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης» (σχολικό έτος 2022-2023).

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Λυκείου, οι οποίοι καλούνται να συντάξουν ένα δοκίμιο με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάννης, τον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και τη σημασία της συνθήκης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ (Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/96394/Δ2/01-08-2022) έχει ήδη αποσταλεί σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις όλης της χώρας, ενώ έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.venizelos-foundation.gr). Καταληκτήρια ημερομηνία υποβολής δοκιμίων η 3η Φεβρουαρίου 2023.

"Sponsored links"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live