20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παράδοση στην πανδημία με το τέλος στα μέτρα – Ελάχιστες απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους

Ημερομηνία:

Τέλος τα μέτρα, αλλά όχι η πανδημία και οι νεκροί. Αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο πατάει η Ελλάδα, καθώς ήδη φαίνεται μια παράδοση στον κορονοϊό και μια αδιαφορία για τους λεγόμενους σκληρούς δείκτες. Η κυβέρνηση «κάνει» ότι έχει μέτρα σε εφαρμογή, οι πολίτες «κάνουν» ότι τα τηρούν και κάπως έτσι μέχρι το Πάσχα θα έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα.

Ο ορίζοντας για την άρση και των τελευταίων μέτρων που έχουν απομείνει είναι ο Απρίλης και πάντως ως το Πάσχα εκτιμάται ότι θα έχει μείνει μόνο η χρήση μάσκας, μέτρο το οποίο θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη… Μέτρο το οποίο δεν εφαρμόζεται βεβαίως σωστά, κάτι που μπορεί να δει όποιος απλά κυκλοφορεί στο δρόμο.

Όλα δείχνουν ότι το αργότερο τις αρχές Μαρτίου, και πάντα εκτός απροόπτου, αναμένεται να αρθούν οι τελευταίοι περιορισμοί στη διασκέδαση, με δυνατότητα τα μπαρ – εστιατόρια, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης να δέχονται και όρθιους πελάτες.

Οι μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι θα απαγορευτούν. Το Πάσχα στο χωριό θεωρείται δεδομένο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει εάν κερδίζει έδαφος η πρόταση να επιτραπούν κάποιες μικρότερες καρναβαλικές συγκεντρώσεις, παραπέμποντας στους ειδικούς, οι οποίοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

«Έρχεται η φάση που θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό κι ο καθένας θα παίρνει τις αποφάσεις του» δήλωσε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε «κλοιό» ορισμένων απαγορεύσεων οι ανεμβολίαστοι

Η άρση των περιορισμών αφορά στους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις, και όχι για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ή τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, τους οποίους θα συνοδεύουν οι ελάχιστοι περιορισμοί που ισχύουν και σήμερα.

Ο γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα πως «αυτή η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊού, τελείωσε και χάσαμε».

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν οι χώρες σημαίνει «παράδοση άνευ όρων». Και πρόσθεσε:

«Βασιζόμαστε στον στρατηγό – καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία, εκτός κι αν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη».

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο ιός επεκτείνεται γιατί του το επιτρέπουμε, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε δει το παγκόσμιο κύματα θανάτων να κατεβαίνει». Μάλιστα, αναφέρθηκε στη «βλακεία του Μπόρις (σ.σ. Τζόνσον), ότι θα ψάξει για ανοσία αγέλης η οποία «πληρώθηκε».

Ειδικά για την Ελλάδα, ανέφερε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά και επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...