22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρέμβαση Τσίπρα για το Κολαστήριο. Ζήτησε άμεση λύση

Ημερομηνία:

Λύση στο θέμα του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού αναζητά η κυβέρνηση. Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Παρασκευόπουλο. Σοβαρές καταγγελίες από τους κρατούμενους, που προχωρούν σε απεργία πείνας και απέχουν από τη φαρμακευτική τους αγωγήAdtech Ad

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι λόγω των άθλιων συνθηκών, 8 μήνες μετά τις υποσχέσεις για λύση του προβλήματος, προχώρησαν σε απεργία πείνας, ενώ εδώ και 23 μέρες απέχουν από τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ενημερώθηκε για την κατάσταση και ζήτησε να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρμόδια υπουργεία, εξετάζονται λύσεις όπως το να ενταχθεί το νοσοκομείο Κορυδαλλού στο ΕΣΥ ή να το αναλάβει το Αττικο Νοσοκομείο.

Όπως ενημέρωσαν μέσω του λογαριασμού @kolastirio στο Twitter, οι κρατούμενοι δεν αντέχουν τις άθλιες συνθήκες κράτησης και το γεγονός ότι χάνονται συχνά ζωές, εξαιτίας της ουσιαστικής κρατικής εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστικά, οι ασθενείς κρατούμενοι αναφέρουν “μετράμε τους νεκρούς μας στο κολαστήριο του Κορυδαλλού” και ενημερώνουν ότι υπάρχουν άλλοι δύο ασθενείς από τις φυλακές που είναι ετοιμοθάνατοι σε δημόσια νοσοκομεία.

“Οι συνθήκες που επικρατούν στο @kolastirio  είναι ενδεικτικές του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Είναι ο καθρέφτης της ξεφτίλας μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο twitter, ενώ λίγο παρακάτω ότι 50 οροθετικοί ασθενείς που δεν έχουν καμία είδους ιατρική/νοσηλευτική περίθαλψη, κρατούνται σε κελιά – τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι στς 6 Δεκεμβρίου ακόμη ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο πέθανε μέσα στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Οι ασθενείς κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και τους έχει αφήσει να σαπίζουν.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...