21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρουσίαση-Συζήτηση Πρότασης Αυτοδιαχείρισης του συγκροτήματος στο Λόφο Καστέλι το Σάββατο στην πλατεία Σπλάντζιας

Ημερομηνία:

Παρουσίαση-Συζήτηση Πρότασης Αυτοδιαχείρισης του συγκροτήματος στο Λόφο Καστέλι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Σπλάντζιας απο τη Συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

– Στις 5 Απριλίου, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera επέστρεψε και ανασυγκροτήθηκε στον χώρο της: το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών (ΠΕΦ).

Η επιστροφή της συνέλευσης στον τόπο από όπου ξεκίνησε, σηματοδοτεί και επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο ένα πλαίσιο δράσεων και συζητήσεων για την επαναδιεκδίκηση των κτηρίων στο λόφο Καστέλι. Παρόλο το δυσοίωνο επενδυτικό μέλλον της ξενοδοχοποίησης, καθώς η δημοτική ενότητα Χανίων υπερψήφισε τις κοινωφελείς και αμιγούς κατοικίας χρήσεις, η εταιρεία φαίνεται να μην αποχωρεί επισήμως. Παράλληλα, παρά την υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων και της αυλής από πλήθος εργατικών σωματείων, συλλογικών φορέων, συλλογικοτήτων και της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, η παρουσία της αστυνομίας στο λόφο για την φύλαξη ιδιωτικών συμφερόντων παραμένει προκλητική για το δημόσιο αίσθημα. Δεδομένου ότι τομείς όπως η εργασία, η υγεία, η παιδεία, η τέχνη και δομές κοινωνικής πρόνοιας συστηματικά απαξιώνονται, είναι εξωφρενικό και βαθιά αντικοινωνικό η φύλαξη ενός άδειου χώρου να γίνεται, απλόχερα, με δημοσία δαπάνη.

Στους δρόμους που βαδίσαμε τον τελευταίο χρόνο σ’ όλα τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα:

για την προάσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων με πορείες, παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις στη πόλη · την παρουσία μας στο κέντρο και στις γειτονιές των Χανίων εν μέσω lockdown για την ανάδειξη της ταξικής διαχείρισης της πανδημίας · την υποστήριξη των αιτημάτων των υγειονομικών · την συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών · ενάντια στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατουμένων · ενάντια στις δολοφονίες και τον εγκλεισμό μεταναστών και προσφύγων. Παρουσία στον δρόμο η οποία δεν κατακτήθηκε χωρίς συλλήψεις, πρόστιμα (και τηλε-πρόστιμα) , καταστολή διαδηλώσεων και εισβολές σε σπίτια ατόμων γνωστών για την συμμετοχή τους στα κινηματικά τεκταινόμενα της πόλης.

Η καμπάνια επαναδιεκδίκησης του λόφου Καστέλι θέτει στο επίκεντρο την πορεία στις 15/5 με το αίτημα για την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ελεύθερη πρόσβαση για τις ανάγκες των εργαζομένων, των καλλιτεχνών, των φοιτητών, των μειονοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσίαση της πρότασης σκοπεύει να ανοίξει την συζήτηση για την ελεύθερη πρόσβαση και τους αποκλεισμούς στον δημόσιο χώρο, την επιτέλεση των κοινών μέσα στον δημόσιο χώρο από τη σκοπιά της αυτοδιαχείρισης· την ανάδειξη των κοινωνικών αναγκών στο βαθμό της πραγμάτωσης τους μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όσο και το να εμπλακούν σε όλα τα παραπάνω οι πολιτικές δυνάμεις του τοπικού κινήματος ώστε να εκφραστούν τα συλλογικά φαντασιακά εν είδει ενός συμμετοχικού σχεδιασμού για τις μελλοντικές χρήσεις.

Όπως αναφέρεται και στο τεύχος :

«Κι όμως, αυτή η συνάντηση δεν τελειώνει εδώ! Ό,τι κι αν γίνει, η Rosa Nera θα είναι, με τη δική μας συλλογική θέληση, κάτι ανοιχτό που η λειτουργία του θα βασίζεται στην παρουσία όλων μας. Το παρόν σχέδιο, λοιπόν, αλλά και το παραπάνω “λεύκωμα”, δεν είναι παρά ένας μετεωρισμός, ένα βήμα που μας καλεί σε μια μεγαλύτερη συνάντηση»

Εκδήλωση-παρουσίαση: “Πρόταση αυτοδιαχείρισης του συγκροτήματος στον λόφο Καστέλι”

Σάββατο 17,4, στις 17.00, πλ. Σπλάντζιας

Επόμενη συνέλευση: Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των λαών(ΠΕΦ) Δευτέρα 19/4, στις 17.00 (τηρώντας τα απαραίτητα μέσα αυτοπροστασίας)

May be an image of tree and text that says 'ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ TOY ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ лoфo ΚΑΣΤΕΛΙ" ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4 στις 17:00 ΠÎ. Σπλάντζιας Για τη συνέχιση των απέναντι στην εκχώρηση των υποτίμηση διαχείριση υγείας ελεύθερων-δ δημόσιων χώρων παιδείας. Ενάντιαστην στην αστυνομική αστυνομίας από της υγειονομική Εργασαςκαι των ζωών μας. Απέναν αποχώρηση της κρίσης και στην κρατική Καστέλι.Για μια ανοιχτή αυλή για όλατα παιδιά! Επόμενη συνέλευση 19/4, στις 17.00, Πάρκο Ειρήνης και φιλίας (Τηρώντας όλα μέτρα υγειονομικής προστασίας για εμάς τους γύρω μας) Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera'

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...