18.8 C
Chania
Sunday, March 23, 2025

Παύση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία διέταξε ο Τραμπ

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε τη Δευτέρα τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο AFP, κλιμακώνοντας σημαντικά την πίεση προς το Κίεβο να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από μια εκρηκτική δημόσια σύγκρουση στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει τον γρήγορο τερματισμό του πολέμου.

«Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος ότι επικεντρώνεται στην ειρήνη. Χρειαζόμαστε οι εταίροι μας να δεσμευτούν επίσης σε αυτόν τον στόχο», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Κάνουμε παύση και επανεξετάζουμε τη βοήθειά μας για να διασφαλίσουμε ότι συμβάλλει στη λύση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι μια τέτοια παύση δεν έχει ακόμη συζητηθεί, αλλά δεν την απέκλεισε.

Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι ο Ζελένσκι «δεν θα είναι εδώ για πολύ καιρό» χωρίς συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Μόσχα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ