20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Περικοπή … στην περικοπή για το Ηράκλειο, από το Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Ημερομηνία:

313 άτομα ζήτησε ο δήμος Ηρακλείου, 285 του ενέκριναν, μείον 60 ακόμη, θα απασχοληθούν τελικά στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα για τη Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ Νο2/2022 ο Δήμος Ηρακλείου είχε ζητήσει συνολικά 313 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Τελικά αυτός ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 285 καθώς αποφασίστηκε πανελλαδικά να υπάρξει ενίσχυση προσωπικού σε πυρόπληκτες περιοχές και να γίνει περικοπή σε όσους δήμους είχαν αιτηθεί από 51 θέσεις και πάνω, γεγονός που, όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη “προφανώς κατανοήσαμε και ήταν σεβαστό”.

Ωστόσο ο αριθμός των 285 ατόμων έμελε να “κουτσουρευτεί” περαιτέρω, χωρίς μάλιστα να δοθεί αιτιολόγηση! “Εντελώς ξαφνικά και κυρίως αναίτια μάς γνωστοποιήθηκε προσφάτως – και μάλιστα προφορικά – από τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου ότι 60 ωφελούμενοι από αυτούς που μας εγκρίθηκαν, δεν πρόκειται να απασχοληθούν στο Δήμο  Ηρακλείου, χωρίς να παρασχεθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για το γεγονός αυτό, το οποίο για μας είναι πολύ σοβαρό θέμα” – λέει η κ.Καναβάκη.

Στον Δήμο Ηρακλείου ως σήμερα έχουν τοποθετηθεί 223 ωφελούμενοι “και έχουμε προγραμματίσει και αναμένουμε πανέτοιμοι και για την υποδοχή των υπολοίπων” – σημειώνει η Μαρία Καναβάκη, ενώ με έγγρααφο προς τη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση του ΟΑΕΔ ζητούνται τα εξής:

1ον Να γνωστοποιηθούν εγγράφως οι λόγοι για τους οποίους υπήρξε αυτή η αρνητική εξέλιξη χωρίς υπαιτιότητα του δήμου

2ον Να προχωρήσουν οι διαδικασίες της πρόσληψης στο Δήμο Ηρακλείου και των υπόλοιπων εγκεκριμένων ωφελούμενων

Καταλήγοντας η κ.Καναβακη τονίζει ότι “ως Δήμος Ηρακλείου διεκδικούμε να απασχοληθεί και να προσληφθεί στο Δήμο μας ο εγκεκριμένος αριθμός ωφελούμενων στο σύνολό του! Οποιαδήποτε περικοπή για την οποία δεν είναι δική μας η ευθύνη δεν είναι αποδεκτή!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ