27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Περισσότερα από 1 εκατ. άτομα στη Βρετανία με συμπτώματα «Επίμονου Covid»

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από συμπτώματα του «Επίμονου Covid», σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Αυτό συνιστά μια σημαντική αύξηση προηγούμενων υπολογισμών για τα επίμονα και εξουθενωτικά συμπτώματα και ακολουθεί την αύξηση του Ιανουαρίου στις μολύνσεις κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα. 

Το Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε ότι 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι βιώνουν τα συμπτώματα του «Επίμονου Covid», τα οποία διαρκούν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση από τον κορονοϊό και τα οποία δεν εξηγούνται από κάτι άλλο.

Ο Μπεν Χαμπερστόουν, επικεφαλής του τμήματος υγείας και ζωής στο Γραφείο Στατιστικής δήλωσε: «Εκτιμάμε ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν συμπτώματα που σχετίζονται με τον «Επίμονο Covid» στις αρχές Μαρτίου, με πάνω από τα δύο τρίτα τους να υποψιαζόμαστε ότι είχαν κορονοϊό δώδεκα εβδομάδες νωρίτερα.

Εκτιμάται ότι 674.000 άτομα ανέφεραν ότι τα συμπτώματά τους επηρέασαν αρνητικά την ικανότητά τους να εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα για το Covid-19 έχουν περίπου οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν παρατεταμένα συμπτώματα από αυτά που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό.

Independent

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...