Πλακιωτάκης: Aύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα – Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

0
72

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα, Παρασκευή, στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και διευκρίνισε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του υπογραμμίζοντας ότι αυτό «είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Ο Γ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

«Ελπίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό», τόνισε.

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με πολίτες να καταφθάνουν έχοντας στα χέρια τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις για να μεταβούν σε αγαπημένους προορισμούς τους, καθώς ήρθησαν οι περιορισμοί για τα νησιά και τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Στο λιμάνι κατέφθασαν και κάποιοι τουρίστες από Αυστρία και Αμερική προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο ελληνικό νησί για τις διακοπές τους.

topontiki.gr