18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Πογκρόμ των Εβραίων εποίκων κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Ημερομηνία:

Κλιμάκωση της έντασης παρατηρείται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Εβραίοι έποικοι με την υποστήριξη του στρατού έχουν επιδοθεί σε πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων. «Οι έποικοι είναι εξοπλισμένοι από το ισραηλινό κράτος. Λειτουργούν υπό την αιγίδα και με την προστασία του στρατού», δήλωσε ο Μουίν Ραμπάνι, αρχισυντάκτης του Jadaliyya Magazine στο Al Jazeera.

Οι έποικοι έχουν «ξεριζώσει» επτά κοινότητες και εκδίωξαν χιλιάδες Παλαιστίνιους από τις εστίες τους από τον Οκτώβριο του 2023 ως σήμερα, με συστηματικές επιθέσεις, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch (HRW).

«Έποικοι και στρατιώτες έχουν εκκενώσει ολόκληρες παλαιστινιακές κοινότητες, κατέστρεψαν όλα τα σπίτια και είχαν την υποστήριξη των ισραηλινών αρχών», ανέφερε ο Μπιλ φαν Έσβελντ, διευθυντής της HRW για τα δικαιώματα των παιδιών.

To Al Jazeera Arabic έχει ανεβάσει βίντεο που δείχνουν εκσκαφείς του στρατού που καταστρέφουν σπίτια Παλαιστινίων αμάχων στη Μπάνι Ναϊμ, ανατολικά της Χεβρώνας και στη Μπέιν Χανίνα, βορείως της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa οι Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν επίσης σπίτια στην πόλη Τουμπάς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης και έκαναν επιδρομές στα χωριά Μάρντα και αλ Καντέρ.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να παγιδεύσουν έναν εκσκαφέα του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τουμπάς, όπως φαίνεται και από βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ