21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πούτιν: «Θα απαντήσουμε σθεναρά στις ουκρανικές επιθέσεις» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η Ουκρανία διενήργησε «τρομοκρατικές ενέργειες» εναντίον της Ρωσίας και το Κρεμλίνο δεσμεύθηκε να αντιδράσει σθεναρά, αν συνεχιστούν, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο Πούτιν είπε πως η Μόσχα εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ενεργειακών, στρατιωτικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Ουκρανίας σε αντίποινα για την επίθεση σε μια ζωτικής σημασίας γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας το Σαββατοκύριακο.

«Είναι προφανές πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν, οργάνωσαν και διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν για την έκρηξη στη γέφυρα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την έκρηξη, όμως το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

«Με τις ενέργειές του, το καθεστώς του Κιέβου έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τις πιο απεχθείς διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσειςΕίναι απλώς αδύνατον να αφήσουμε τέτοιου είδους εγκλήματα αναπάντητα», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη μιας συνόδου του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Διάφορες πόλεις στην Ουκρανία έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό και αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε περισσότερες από 12 ουκρανικές πόλεις το πρωί της Δευτέρας (10/10). Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε: «Ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους».

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία θα απαντήσει «σκληρά» σε οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από την Ουκρανία.

«Αν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και στην κλίμακά τους θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι προσπαθεί να διενεργήσει επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού σταθμού στη Ρωσία και εναντίον του αγωγού αερίου TurkStream.

Επανέλαβε, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, τον ισχυρισμό του πως η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της στο ΝΑΤΟ βρίσκονται πίσω από τις ανεξήγητες ρωγμές στους αγωγούς αερίου Nord Stream που διέρχονται από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική θάλασσα.

Μερικά δευτερόλεπτα αφότου ο Πούτιν επιβεβαίωσε τα πλήγματα στην Ουκρανία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως τα ρωσικά πλήγματα «πέτυχαν τους στόχους τους».

«Ο στόχος των πληγμάτων έχει επιτευχθεί. Όλοι οι στόχοι έχουν πληγεί», ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε από την πλευρά του πως τα μαζικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας είναι μόνο «το πρώτο επεισόδιο» και κάλεσε για την «πλήρη διάλυση» της ουκρανικής πολιτικής εξουσίας.

«Το πρώτο επεισόδιο έχει παιχθεί, θα υπάρξουν και άλλα», έγραψε στο Telegram, έπειτα από τη συνάντηση του Συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Πούτιν. «Κατά τη γνώμη μου, ο στόχος πρέπει να είναι η συνολική διάλυση του πολιτικού καθεστώτος της Ουκρανίας», είπε.

"google ad"

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε πως οι επιθέσεις σε ώρες αιχμής φαίνεται πως είχαν σκόπιμα σχεδιαστεί για να σκοτώσουν ανθρώπους, καθώς και για να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε πως 11 σημαντικές υποδομές επλήγησαν σε οκτώ περιοχές αφήνοντας τμήματα της χώρας χωρίς ηλεκτρισμό, νερό ή θέρμανση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...