21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτιά με μεγάλη διαφορά Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Σάρωσε στα Χανιά με 57% – Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξυ Παπανδρέου – Λοβέρδου

Ημερομηνία:

Μεγάλο προβάδισμα στο Νίκο Ανδρουλάκη δίνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 54.28% των εκλογικών τμημάτων από την περιφέρεια (556/841 εκλογικά τμήματα), τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, δίνουν στους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο τις περισσότερες ψήφους.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 22:30 έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 38,57%

Γιώργος Παπανδρέου 26,99%

Ανδρέας Λοβέρδος 24,82%

Χάρης Καστανίδης 3,61%

Παύλος Χρηστίδης 3,38%

Παύλος Γερουλάνος 2,63%

Το μήνυμα «σαρώνουμε» κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, «κόβει» πρώτος το νήμα για τον δεύτερο γύρο, με τους Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, οι νεότερες ηλικίες στήριξαν περισσότερο την υποψηφιότητά του.

Η ανατροπή

Δύο εντυπωσιακά στοιχεία από τα πρώτα αποτελέσματα είναι ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος στην Αχαΐα – προπύργιο της οικογένειας Παπανδρέου, αλλά και εκλογική περιφέρεια του Γιώργου Παπανδρέου.

"google ad"

Επίσης, προηγείται με μεγάλη διαφορά στην εκλογική του περιφέρεια την Κρήτη, όπου επί δεκαετίες το όνομα «Παπανδρέου» κυριαρχούσε.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, σε ερώτηση του in.gr για το δίδυμο του β’ γύρου, απαντούν ότι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο τα αποτελέσματα της Αττικής.

Αυτό που εκτιμούν ως βέβαιο είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης περνά στον β’ γύρο και, μάλιστα – όπως μας λένε – πρώτος με διαφορά.

“Σαρώνει” και στα Χανιά

Και στα Χανιά τα αποτελέσματα δειχνουν καθαρό προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ως τωρα στο νομό ψήφισαν 4.415 πολίτες, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους 3.041 που είχαν ψηφίσει το 2017.

Στους ψήφους, σαρωτικό είναι το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη που έλαβε 2.158 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 57,03%. Δεύτερος έρχεται οριακά ο Ανδρέας Λοβέρδος με 886 ψήφους και ποσοστό 20,06% και τρίτος ο Γεώργιος Παπανδρέου με 857 ψήφους και ποσοστό 19,41%. Ακολουθει ο Παύλος Γερουλάνος με 67 ψήφους και 1,51%, ο Παύλος Χρηστίδης με 51 ψήφους και 1,15% και τέλος ο Χάρης Καστανίδης με 38 ψήφους και ποσοστό 0,86%

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...