25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαύδου: Να καλυφθεί η θέση του ιατρείου της Γαύδου με γενικό γιατρό, δίνοντας ίσες δυνατότητες στην υγεία στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού, με όλους τους πολίτες της χώρας

Ημερομηνία:

Τα αυτονόητα επισημαίνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαύδου για ζητήματα που αφορούν τη δυνατότητά τους να ζουν σε ένα ακριτικό νησί. Απορρίπτουν οσα λέγονται περι “λαϊκών δικαστηρίων” εις βάρος των γιατρών του νησιού και απαιτούν, όπως κάθε άλλος πολίτης της χώρας, “ίσες δυνατότητες στην υγεία”, με τη δημιουργία θέσης για γενικό ιατρό στο ιατρείο της Γαύδου. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σε σχετική ανακοίνωση των γιατρών του Κέντρου Υγείας της Καντάνου αλλά και με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 27χρονης Κορίνας:

“Φυσικό επακόλουθο ενός τέτοιου δυστυχήματος είναι η αναστάτωση, η αναζήτηση των ευθυνών και γενικότερα η προσπάθεια εξεύρεσης του τι έφταιξε.

Κανένας κάτοικος του νησιού δεν έγινε ούτε δικαστής, ούτε εμπειρογνώμονας. Αν κάποιος κάτοικος του νησιού ή φίλος ή συγγενείς της Κορίνας ζήτησε από τον γιατρό να πει την αλήθεια, δεν σημαίνει ότι υπήρξε ντόμινο δημόσιων επιθέσεων, ούτε στήθηκε κανένα λαϊκό δικαστήριο όπως αναφέρεται στο κείμενο των γιατρών, και σε αναρτήσεις της γιατρού της Γαύδου σε μέσο μαζικής δικτύωσης, τμήματα των οποίων αποτελούν συκοφαντία κατά των κατοίκων του νησιού.

Κάτι τέτοιο είναι άδικο για το νησί. Η αγανάκτηση των κατοίκων και οι δημοσιεύσεις αφορούν καθαρά την εγκληματική καθυστέρηση των όποιων μέσων διάσωσης διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός. Αν κάποιος ένοιωσε απειλή ή κινδηνο για την σωματική του ακεραιότητα από κάποιον, οφείλει να υποβάλει μήνυση στην κοντινότερη αστυνομική αρχή, και όχι να τσουβαλιάζει και να συκοφαντεί ένα ολόκληρο νησί.

Συμφωνούμε με τους γιατρούς και το φωνάζουμε χρόνια ότι οι ιατρικές ανάγκες ενός νησιού όπως η Γαύδος, τόσο μακριά από νοσοκομειακή υποδομή, δεν μπορούν να καλυφθούν από έναν αγροτικό γιατρό ο οποίος μόλις αποφοίτησε και δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Καλούμε τον υπουργό υγείας να καλύψει την θέση του ιατρείου της Γαύδου με γενικό γιατρό, δίνοντας ίσες δυνατότητες στην υγεία στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού, με όλους τους πολίτες της χώρας μας.

Παρακαλούμε το ZARPA.GR να ανακαλέσει τον συκοφαντικό τίτλο που χρησιμοποίει στο δημοσίευμα του, καθώς και τους γιατρούς να ανακαλέσουν τα όσα συκοφαντικά αναφέρουν για τους κατοίκους της Γαύδου. Στην Γαύδο δεν υπάρχει και ούτε ποτέ υπήρξε << εχθρικό κλίμα>> <<ντόμινο δημοσίων επιθέσεων>> <<εξαγριωμένοι κάτοικοι>> <<λαϊκά δικαστήρια>> κτλ.

Στο νησί μας δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που ζουν εδώ γιατί αγαπούν την Γαύδο και παλεύουν με κόπο τις δυσκολίες της, κόντρα στην τάση για την ερημοποίηση της η οποία είναι μια ορατή απειλή. Υπάρχουν φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην άμεση υγειονομική φροντίδα.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαύδου”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ