Πρόταση για υποψηφιότητα Ζελένσκι για το Νόμπελ Ειρήνης

Κανένα σχόλιο

Μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτικών απευθύνθηκε εγγράφως στην Επιτροπή Νόμπελ με πρωτοβουλία να επεκτείνει τη διαδικασία ώστε να επιτραπεί η υποψηφιότητα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του λαού της Ουκρανίας για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η επιστολή, με ημερομηνία 11 Μαρτίου, καλεί την Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης να ανοίξει εκ νέου και να επανεξετάσει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης του 2022.

Οι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ευρωβουλευτές, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ και ο πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας Άντρους Άνσιπ, αποδίδουν φόρο τιμής «στο θάρρος του λαού της Ουκρανίας που αντιστέκεται σε αυτόν τον πόλεμο που γίνεται εις βάρος του από τη Ρωσική Ομοσπονδία», από την πρόκληση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι «μέχρι τον άνθρωπο με δάκρυα στα μάτια που αποχαιρετά την οικογένειά του για να πολεμήσει για την πατρίδα του».

"Sponsored links"

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στο λαό της Ουκρανίας ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό του. Ως εκ τούτου, καλούμε ταπεινά εσάς ως Επιτροπή, να εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης και, ως εκ τούτου, επανέναρξης της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έως τις 31 Μαρτίου 2022, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης για τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας».

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έληξε τον Φεβρουάριο και ο κατάλογος των υποψηφίων βρίσκεται τώρα υπό εξέταση.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο παράτασης των προθεσμιών υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η Επιτροπή Νόμπελ επιλέγει τους βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης από τον βραχύ κατάλογο στις αρχές Οκτωβρίου με ψηφοφορία κατά πλειοψηφία. Η απόφαση είναι οριστική και δεν υπόκειται σε έφεση. Στη συνέχεια ανακοινώνονται τα ονόματα των βραβευθέντων με το Νόμπελ Ειρήνης, οι οποίοι παραλαμβάνουν το βραβείο τον Δεκέμβριο.

Η τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο της Νορβηγίας. Οι βραβευθέντες παραλαμβάνουν το βραβείο Νόμπελ, δηλαδή ένα μετάλλιο και ένα δίπλωμα Νόμπελ, καθώς και ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει το ποσό του βραβείου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης, υπάρχουν 343 υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης για το 2022, 251 είναι άτομα και 92 είναι οργανώσεις.

Οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από πέρυσι (329) και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός υποψηφίων που έχει υπάρξει ποτέ. Το ισχύον ρεκόρ των 376 υποψηφίων επιτεύχθηκε το 2016.

Ούτε τα ονόματα αυτών που προτείνουν υποψήφιους ούτε τα ονόματα των τελικών υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης αποκαλύπτονται μέχρι να παρέλθουν 50 χρόνια.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live