16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρώην σύμβουλος Μέρκελ: Η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί – Να αποφευχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ημερομηνία:

Για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Γερμανός απόστρατος, Έριχ Βαντ, στο Sky News Arabia.

Ο πρώην στρατιωτικός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε πως η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη που δεν μπορεί να νικηθεί και τόνισε πως πρέπει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Ο Έριχ Βαντ εξήγησε πως ο γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, απέρριψε και πάλι την ιδέα αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, παρά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ν΄ ανάψει το πράσινο φως για την προμήθεια σύγχρονων αρμάτων μάχης στο Κίεβο.

Ο απολογισμός των γερμανικών στρατιωτικών αποφάσεων και οι σχέσεις με τη Ρωσία
Μίλησε για τις επιπτώσεις των γερμανικών στρατιωτικών αποφάσεων στο επίπεδο των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, καθώς και για το κατά πόσον η επιθυμία του Σολτς να μην κλιμακωθεί η ένταση με τη Ρωσία ήταν ειλικρινής.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί και ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πρέπει ν’ αποφευχθεί», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «η Ρωσία θα πρέπει ν’ αποτραπεί και να συνυπάρξει μαζί της (με την Ουκρανία) αργότερα, καθώς είναι μια υπερδύναμη που δεν μπορεί να νικηθεί».

«Η Ουκρανία πρέπει να υποστηριχθεί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διολισθήσει σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο ή σ’ έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», σημείωσε ο γερμανός αναλυτής.

«Στόχος της υποστήριξης θα πρέπει να είναι η εξεύρεση εδαφών για διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ρωσία πρέπει να συνυπάρχει με την Ουκρανία σ’ όλες τις περιστάσεις. Στόχος των συμφωνιών του Μινσκ ήταν να βρεθεί κοινό έδαφος για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και όχι να δοθεί στο Κίεβο μια ευκαιρία», εξήγησε.

Η εκτίμησή του για τα Leopard

«Εχω την εντύπωση, δεδομένου του στρατιωτικού μου παρελθόντος, ότι τα τανκς που έχει συμφωνήσει να παρέχει το Βερολίνο δεν θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη γενική κατάσταση», ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής.

«Τα τανκς δεν θα επιτύχουν πολλά γιατί οι Ρώσοι παραμένουν σε θέση υπεροχής όσον αφορά τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, και τα τανκς πρέπει να συμβαδίζουν, να συντηρούνται και να στελεχώνονται συνεχώς», πρόσθεσε.

Ο Έριχ Βαντ παραδέχτηκε πως «υπάρχουν εμπόδια στη διαπραγμάτευση, όπως το γεγονός ότι η Ρωσία θεωρεί αρκετές ουκρανικές περιοχές ως τμήμα της», αλλά πρόσθεσε πως «η εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις είναι η συνέχιση του πολέμου, και αυτή η επιλογή είναι γεμάτη κινδύνους».

«Ελπίζω ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα συμφωνήσουν στα αιτήματα της Ουκρανίας για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς» επισήμανε.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...